lauantai 17. tammikuuta 2015

Kuulumisia

Hei taas! Nyt olisi pitkästä aikaa sitten kuulumispostauksen aika, viime aikoina kun olen höpöttänyt muista jutuista kuin vain arjesta. Tällä viikolla olin paljon energisempi kuin yleensä, en tiedä johtuiko se siitä, että olen syönyt terveellisesti ja liikkunut, vai minkä ihmeen energiapistoksen tämän kaamoksen keskellä olen lie saanut. 
Maanantaina käytin ylimääräisen energiani hyväksi ja siivosin vihdoinkin vaatekaappini! Se olikin ollut aivan täysi sekamelska ihan liian pitkään. Poistin kaapista myös käyttämättömät vaatteet ja niitä kertyikin iso laatikollinen. Myös kesävaatteet laitoin vihdoin säilöön, vaikka se olisi pitänyt tehdä jo lokakuussa..... 

IMG_8665
Söin myös aivan älyttömän hyvää porkkanakeittoa, jonka äitini teki viime viikonloppuna ja antoi mukaan kämpilleni. Pitäisi itsekin viitsiä tehdä tuota, se kun ei kuulemma kovin vaikeaa ole. 

IMG_8697Makeanhimo on pysynyt aika tehokkaasti kurissa hedelmien avulla. Voi olla, että energisyyteni syy on johtunut osittain hedelmistä, kaiken joulumätön jälkeen kehoni on mahtanut olla aika tukossa, joten jälleen kevyemmin syöminen on varmasti tehnyt tehtävänsä.

IMG_8762
Lupaukseni treenaamisesta on pysynyt myöskin tähän asti. Treenailen siis joka toinen päivä tai kolme kertaa viikossa. En käy kuntosalilla, mutta teen kotona youtubesta lihaskunto-ja kestävyys treenejä, joiden kesto on 30-40min. Moni teistä varmasti pitää tätä aika vähäisenä määränä, mutta koska olen niin alkuvaiheessa, niin arvelin aloittaa hieman pienemmällä määrällä, ettei motivaatio aivan heti kuole. Tarkoituksena olisi kuitenkin lisätä harjoitusmääriä ja aikaa sitten kun kuntoni kehittyy. Tavoitteenani on hyvä kunto ja vahvempi keho, mutta mitään kilotavoitetta tai täysin timmiä vartaloa en tavoitteeksi pistä, koska mielestäni tärkein juttu liikunnassa on kuitenkin saada hyvä olo. Olen myös huomannut, että aina jos olen tarkkaillut painoani, enkä ole vaa'alle mennessäni ollut tyytyväinen, on motivaationi ja itsetuntoni romahtanut tyystin. Siispä tyydyn tarkkailemaan vain kuntoani ja oloani, en ulkonäöllisiä seikkoja. Nyt viikonloppuna ollessani kotonakotona, olen myös luonut lunta, mikä on mielestäni aivan yhtä tehokasta kuin salilla käynti, tai ainakin se tuntuu siltä, kun lumi on märkää ja kolattavana/lapioitavana on iso alue. Vaikka se onkin hieman raskasta, olen nauttinut siitä todella paljon, se on jollakin lailla todella rentouttavaa, kuten muukin liikunta. Eli jos haluatte raitista ilmaa ja hyvän treenin käsivarsille ja koko kropalle, niin ei kun lumihommiin vain! 

IMG_8768
Innostuin myös tekemään smoothieta pitkästä aikaa. Omaan smoothieeni laitoin pakastemustikoita-ja vadelmia, maitoa, banaanin ja vähän sekamarjajogurttia. Pakastemustikat ja vadelmat pitää siis ennen käyttöä kuumentaa tai kiehauttaa. Smoothieni maistui muuten ihan hyvältä, mutta ehkä se olisi kaivannut hieman enemmän makeutta, koska sokeria en muistanut lisätä edes niihin pakastemarjoihin kiehautusvaiheessa. Sokerittomuudesta huolimatta, oli se ihan hyvä välipala. 

IMG_8718
Väsäsin myös tuollaisen yksinkertaisen, mutta herkullisen lämpimän leivän. Sisälle laitoin tonnikalaa, raejuustoa, juustoa, tomaattia ja ketsuppia. Itse laitoin tämän uuniin, vaikka olisihan sen voinut mikroonkin laittaa, mutta mielestäni uunissa tulee parempi ja rapeampi tulos. Lämpimät leivät ovat todella kätevää syötävää, koska sisään voi laittaa melkein mitä tahansa mitä kaapista löytyy ja se valmistuu todella nopeasti! 

IMG_8741
Päiväkirjaan kirjoittelu on yksi lempipuuhistani, vaikkakin se on viime aikoina vähentynytkin huomattavasti koulukiireiden keskellä. Tykkään edelleen kirjoitella käsin, vaikka päiväkirjaa voisi kirjoittaa myös koneella. Käsin kirjoittaen paperille jää aivan oma kädenjälki, mikä on mielestäni paljon kivempi juttu kuin tietokoneen automaattiset fontit. Päiväkirjaani kirjoitan käytännössä kaiken, mitä elämässäni tapahtuu, mitä tunnen ja mitä ajattelen. Joskus kirjoitin päivittäin, mutta nykyään tulee kirjoiteltua hädin tuskin kerran viikossa. Kirjoittaminen selkeyttää ajatuksia ja silloin kun kaikki vain vituttaa, on sinne hyvä purkaa kaikki, mikä ärsyttää, koska kukaan ei lue sitä eikä voi suuttua. 

Tällä viikolla on ollut myös vanhojentanssitreenejä, jotka ovat sujuneet ihan hyvin rytmisekoiluista ja pienistä unohduksista huolimatta. Aloitin myös uuden harrastuksen, joka on siis nuortenteatteri. Ryhmämme on tosin pieni, mutta ehkäpä me jotain saamme aikaiseksi pienelläkin porukalla. Tällä hetkellä suunnittelemme ja käsikirjoitamme näytelmää, jonka on keksinyt eräs pienen ryhmämme jäsen. Mielestäni se on ihan mielenkiintoista,varsinkin kuhan pääsemme tositoimiin näyttelemään ja harjoittelemaan käsikirjoitusta. 

Mutta minä menen viettämään aikaa vierailulle tulleen mummoni kanssa ja luultavasti vielä ulos tekemään lumitöitä. Hyvää viikonloppua kaikki!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti