perjantai 23. tammikuuta 2015

6 unelmamatkakohdetta

Näin synkän ja kylmän talven keskelle päätin tehdä postauksen unelmamatkakohteistani. Kyseessä eivät ole suinkaan kaikki unelmamatkakohteet, vaan vain osa ja nämäkään eivät ole järjestyksessä. Kuten olette varmasti huomanneet, niin olen rakastunut kollaasien tekemiseen Picmonkeylla, joten myös tämän postauksen kuvat ovat kollaaseja ja kuvat tutusti Weheartitistä. VAROITUS: POSTAUS SAATTAA AIHEUTTAA MATKAKUUMETTA.                                               
Norway1. Norja 

Norja on mielenkiintoinen mielestäni upean luontonsa takia. Jos koskaan pääsen Norjassa käymään haluan ehdottomasti käydä vaeltamassa Norjan vuoristoalueilla ja nähdä kauniita vuonoja. Tottahan toki myös kaupungeissa shoppailu ja vaikkapa kahviloihin tutustuminen kiinnostaa, mutta Norjan luonto on se juttu, joka täytyy ehdottomasti nähdä. 

russia2. Venäjä 

Venäjä on viime aikoina saanut hyvin kielteistä mainetta politiikkansa takia, mutta ainakaan omissa silmissäni Venäjä ei siitä huolimatta ole sen huonompi matkakohde kuin muutkaan. Kulttuuri ja nähtävyydet eivät ole muuttuneet kriisistä huolimatta. Venäjällä on oman käsitykseni mukaan aika värikäs ja mielenkiintoinen kulttuuri. Ihmiset vaikuttavat jotenkin avoimilta ja sydämellisiltä, vai ovatko ohjelmat ja yksittäiset venäjältä kotoisin olevat ihmiset antaneet minulle aivan väärän kuvan, te jotka olette Venäjällä käyneet? Oli miten oli, Venäjällä vieraillessa yksi melkein ehdottomista asioista on käydä baletissa, koska olen kuullut, että se on siellä erityisen hienoa. Myöskin kirkoissa olisi mukavaa vierailla, vaikka en mikään uskovainen olekaan, mutta ne ovat arkkitehtuuriltaan kauniita ja koristeellisia. Jos täytyisi valita mihin kaupunkiin menisin lomalle Venäjällä, olisi se varmaankin Pietari. Olen kuullut Pietarin olevan kaunis ja mielenkiintoinen kaupunki, joten ehkä siksi sinne. 
germany3. Saksa 
Saksasta aloin kiinnostua aloitettuani opiskella saksan kieltä yläkoulussa, koska saksan kirjoissa on usein kappaleita, jotka kertovat Saksan kulttuurista ja nähtävyyksistä. Saksassa ehdoton nähtävyys on tietenkin Berliinin muuri, jota on siis jäljellä minun käsittääkseni pieni pätkä. Jos olen joulun aikaan liikenteessä, niin olen kuullut, että Saksassa järjestetään hienot joulumarkkinat joka vuosi, joten ne olisivat näkemisen arvoiset. Myöskin jollakin entisellä keskitysleirilläkin olisi myöskin mielenkiintoista vierailla, vaikka se varmasti aika ahdistava kokemus varmasti olisikin, mutta silti tahtoisin vierailla siellä ihan vain mielenkiinnon takia. Saksan talot ja muut rakennukset ovat aika kauniita, joten niitäkin olisi hienoa nähdä.

caribbean4. Karibian saaret 
Nyt pääsemmekin jo vähän kauempana sijaitseviin kohteisiin. Karibialle olisi aivan ihanaa päästä joskus. Lämmin ilmasto, turkoosina hehkuva vesi ja kauniit maisemat, mikä sen parempaa? Karibialla voisi viettää kunnon rantaloman, mutta ei tietenkään löhötä koko lomaa vain ja ainoastaan rannalla, vaan haluaisin totta kai tutustua myös nähtävyyksiin ja käydä kävelyillä luonnossa, mieluiten illalla/yöllä tunnelmallisesti auringonlaskun aikaan. Karibian saariinhan kuuluu aika monta saarta, mutta en osaa eritellä tarkemmin, että mille saarelle erityisesti tahtoisin, kunhan vain saisin käydä edes jossakin niistä. Kun taas toisaalta, jos rahaa ja aikaa vain riittäisi, voisi käydä pyörähtämässä joka saarella! Se olisi upeaa, mutta se tosiaan vaatii aikaa ja etenkin rahaa.


New zealand5. Uusi-Seelanti 
Uuden-Seelannin lumoaviin maisemiin ihastuin jo pienenä, sen jälkeen kun olin katsonut Taru Sormusten Herrasta-trilogian, joka on kuvattu siellä. Tai osahan on totta kai tehty tietokoneella, mutta suuri osa kohtauksista on kuvattu ihan Uuden-Seelannin luonnossa. Uusi-Seelanti on yksi niistä matkakohteista, joissa haluaa vaellella ja valokuvata luontoa. Myöskin ilmasto Uudessa-Seelannissa on minun käsitykseni mukaan mukava ja lauha. Siellä olisi mielenkiintoista tavata Uuden-Seelannin alkuperäiskansaa, maoreja. En ole kyllä aivan varma, miten he suhtautuvat heimonsa ulkopuolisiin ihmisiin, mutta muistaakseni he ovat ystävällisiä heille. Todella hienoa olisi seurata jotain maorien seremoniaa tai juhlaa. Uudessa-Seelannissa myös sijaitsee luonnollisesti Hobbiton, eli paikka, jossa on kuvattu Hobitti- sekä Taru Sormusten Herrasta-trilogioiden Kontu-kohtaukset. Siellä on siis lavasteet ja se on aivan kuin astuisi Keski-Maahan. Haluaisin ehdottomasti vierailla siellä, koska olen harras Hobitti ja TSH-fani. Hobbitonissa järjestetään siis 2-tunnin mittaisia opastettuja kierroksia kuvauspaikoilla ja sen lisäksi Hobbitonista löytyy myös kahvila ja kauppa, josta voi ostaa kaikkea fanikamaa ja matkamuistoja. Voi kunpa pääsisin joskus käymään siellä, olisin aivan huippuonnellinen. 

AMERICA6. Yhdysvallat 
Totta kai unelmamatkakohteiden listalla täytyy olla se kliseinen Yhdysvallat ja sitäkin kliseisempi New York ja Kalifornia. Yhdysvalloissa on niin paljon nähtävyyksiä ja tekemistä, että jos rupeaisin luettelemaan niitä, venyisi tämä postaus jo entisestään vielä isommaksi hehtaaripostaukseksi. Mutta mainittakoon kuitenkin, että jos Yhdysvaltoihin pääsisin, tahtoisin totta kai shoppailla, syödä hyvin ja vierailla siinä kuuluisassa kaupungissa, joka ei nuku koskaan ja nähdä sen yöelämän.Arizonassa kiinnostaisi Grand Canyon ja Kaliforniassa tietysti Disneyland, Los Angeles ja Hollywoodin walk of fame-katu. Kuten jo aiemmin sanoin, olisihan niitä nähtävyyksiä pilvin pimein, mutta jätän ne luettelematta. 

Itse olen matkustelussa vasta aivan alussa, koska olen käynyt vain Ruotsissa vuonna kivi ja keppi ja Tallinnassa. Hinku ulkomaille on kuitenkin kova kokemattomuudesta huolimatta. Mitä unelmamatkakohteita teillä on ja oletteko kenties käyneet jossakin unelmamatkakohteessani? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti