tiistai 20. tammikuuta 2015

Harrastukset, joita haluaisin harrastaa tai edes kokeilla

Olen viime aikoina kuumeisesti yrittänyt etsiä jotain liikunnallista harrastusta itselleni, tuloksetta ainakin tähän asti. Ongelma on siinä, että tästä pikkukaupungista ei oikein kiinnostavaa liikunnallista harrastusta minulle löydy. Mahdollisuuksia on toki täälläkin jonkin verran, mutta juuri minua kiinnostavaa lajia ei ole täältä vielä löytynyt. Mutta mitä lajeja haluaisin sitten kokeilla, kun ei kerta niitä täältä takapajulasta löydy? Se selviää nyt. 
harrastukset1. Lentopallo 
Harrastin lentopalloa noin vuoden ollessani alakoulussa. Tykkäsin lajista aivan valtavasti ja olin siinä ihan hyväkin. Myöskin joukkueeni oli kiva, vaikka tunsinkin itseni ehkä hieman ulkopuoliseksi, koska olin eri koulusta kuin muut joukkuetoverini. Lentopallon peluuni tyssäsi siihen kun osa entisen ryhmäni jäsenistä lopetti ja osa siirtyi kovempitasoiseen valmennukseen. Kävin pari kertaa kovempitasoisten harjoituksissa, mutta vähän ajan kuluttua huomasin, etten kuulu sinne ollenkaan. Kaikki muut osasivat lentopalloa paljon paremmin kuin minä ja harjoituksetkin oli suunniteltu lajissa etenemistä haluaville ja jo edistyneille pelaajille. Siispä lopetin siinä ryhmässä käymisen, mutta kokeilin vielä jatkaa harrastustani ryhmässä, jotka olivat aloittelijoita. Sekään ei ollut hyvä ratkaisu. Kaikki ryhmässä olleet olivat minusta reilusti nuorempia ja harjoitukset olivat jo aivan liian helppoja. Keskitason ryhmää ei siis ollut, joten päätin lopettaa kokonaan. Jos olisin mennyt opiskelemaan sille paikkakunnalle, jossa kävin lentopalloharkoissa, olisin mahdollisesti voinut jatkaa harrastusta nyt lukioaikana, mutta valitsin kuitenkin tämän nykyisen paikkakuntani, koska täällähän minulla on muutama kaveri, enkä halunnut vielä lukioaikana mennä aivan uuteen ympäristöön tuntemattomien ihmisten sekaan.
 Vielä joskus haluaisin kuitenkin palata lentopallon pariin. Haluaisin pelata lentopalloa ilman hirveitä paineita kisamenestyksien suhteen, huvikseen vain mutta kuitenkin jonkinlaisen asiantuntevan valmennuksen alaisena. Pienet kilpailutkaan eivät haittaisi, mutta en haluaisi lentopallon kuitenkaan kokonaan täyttävän elämääni.

2. Sulkapallo 
Sulkapallosta minulla on ainoastaan kavereiden ja perheen kanssa pelattujen matsien kokemus. Yhteen aikaan joskus 8-10-vuotiaana halusin koko kesän aina vain pelata lentopalloa. Nykyäänkin se kiinnostaa ja olisi aivan mahtavaa saada tietää oikeat säännöt ja lyöntitekniikat.

3. Capoeira 
Tästä brasialaisesta liikuntalajista olen kuullut vasta vähän aikaa sitten. Capoeirassa on kamppailulajin, fyysisen pelin ja tanssin piirteitä (tuo on napattu suoraan wikipediasta, sen takia kuulostaa niin tönköltä). Capoeira näyttää todella upealta ja tehokkaalta liikuntalajilta. Capoeirassa täytyy olla aika notkea ja liikkuva, jota minä en todellakaan ole, joten sinänsä aika omituinen haave minulta saada harrastaa sitä joskus. No, luulen kuitenkin, että liikkuvuus ja notkeus kehittyvät sitä myötä kun lajia on jonkin aikaa harrastanut. Tässäpä vielä pieni videonäyte Capoeirasta:
4. Jazz-tanssi 
Yleensä en niinkään tansseista perusta, mutta jazz-tanssi teki minuun suuren vaikutuksen ainakin youtubesta katsomieni pätkien osalta. Jazz-tanssi näyttää jotenkin todella hienolta ja taiteelliselta. Vähän niinkuin sekoittaisi balettia ja muita tansseja keskenään. Liikkeet ovat sulavia ja jotenkin sielukkaita.Taaskin hieman erikoinen haaveharrastus, koska minulla on huono koordinaatiokyky, mutta sitäkin voi kehittää ja näin hienon tanssityylin takia kannattaisikin. Tästäkin alla video: 
Harmillista vain, että joudun odottamaan näiden lajien kokeilemista vielä melkein kaksi vuotta, kun olen muuttanut opiskelupaikkakunnalleni. Tai no, eihän sitä tiedä, jos sieltäkään ei löydy mahdollisuuksia harrastaa näitä, mutta toivottavasti kuitenkin löytyisi. Toinen mahdollisuus on toki se, että joku näistä rantautuisi tänne pikkukaupunkiin, mutta se mahtaa olla turha toivo. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti