lauantai 3. tammikuuta 2015

Uuden vuoden lupaukset ja toiveet 2015

Hei taas kaikki, viime postauksessa muisteltiin vuotta 2014, mutta lupaukset ja toiveet vuodelle 2015 jäivät kertomatta. Nytpä on siis aika paneutua niihin kolmen weheartit-kuvista kyhätyn kollaasin avulla! 
1. Luen kirjoja enemmän. 

2. Valokuvaan paljon enemmän. 
Haluaisin saada enemmän muistoja talteen ikimuistoisista tai muuten vain mukavista hetkistä. Voisin ottaa enemmän kuvia ihan arkisista asioista ja paikoista. Nyt vuonna 2015 lupaan tehdä niin! Eikä aina tarvitse olla mukana järkkäri, vaan myös kännykän kamera käy mainiosti, niissä kun on nykyään todella hyvät kamerat. 

3. Opettelen meikkaamaan. 
Kyllä minulta ihan perusmeikin tekeminen onnistuu, (meikkivoide, puuteri, ripsari) mutta haluaisin oppia tekemään hienompia ja näyttävämpiä meikkejä. Todennäköisesti en kuitenkaan rupea arkena esimerkiksi kouluun meikkaamaan, koska olen laiska, mutta juhliin ja baariin (tänä vuonna täytän 18) olisi kiva osata tehdä kunnollinen juhlameikki. Myöskin vanhojentanssit ovat aivan oven takana. 

4. Haluan olla onnellinen. 
Aika itsestäänselvä toive, mutta aika tärkeä silti. Onnellisuus merkitsee itselleni sitä, että olen tyytyväinen itseeni, kavereiden ja perheen kanssa on välit kunnossa ja terveys on hyvä. Sen lisäksi onnellisuus merkitsee myös sitä, että elämässä on sopivasti sisältöä, mutta ei liikaa, ettei tule stressiä. 


5. Juon vettä enemmän. 
Vettä tulee juotua aivan liian vähän. Vesi auttaa ihon kunnossa pysymiseen, aineenvaihduntaan ja on muutenkin kaikin puolin parempi janojuoma kuin mikään muu. Hampaitani säästääkseni ja kehoa hoivatakseni olen luvannut juoda sitä enemmän. 

6. Aloitan säännöllisen liikunnan. 
Varmaan miljoonas kerta kun lupaan tämän....Mutta pakko se on luvata tänäkin vuonna ja tarkoituksena olisi nyt pitää se! En tiedä miksi, mutta joka kerta kun olen aloittanut kuntoilun, on motivaationi lopahtanut heti yhden tai kahden viikon jälkeen. Nyt olen päättänyt, että aloitan rauhallisemmin ja lisään harjoituskertoja ja rankkuutta vähitellen, niin jospa sekin motivaatio pysyisi kohdillaan. Kuntosalille en uskaltaudu, mutta kotona aion tehdä lihaskunto- ja kestävyystreenejä kehon oman painon ja pienien käsipainojen kanssa. Tarkoituksena olisi siis saada vahvempi keho ja parempi kunto. 

7. Syön terveellisesti. 
Herkkulakkoni alkaa tämän joululoman loputtua. Tai jos en kokonaan pysty pysymään erossa niistä, niin ainakin roimasti vähennän ja viikossa herkkupäiviä saa olla vain yksi. Herkkulakkoni kestää siis helmikuun alkuun, mutta se ei tietenkään tarkoita sitä, että silloin saisi syödä epäterveellisesti, vaan sitä, että saan herkutella silloin tällöin, kun tammikuun tavoite olisi olla periaatteessa kokonaan ilman. Ajattelin myös pitää välillä sellaisia viikkoja, jolloin syön vain kasvisruokaa, mutta maitotuotteet ja munat olisivat kuitenkin sallittuja. Punaista lihaa en muutenkaan syö ollenkaan, mutta voisin olla välillä ilman kanaa ja kalkkunaakin. 

8. En stressaa turhaan. 
Oli kyse sitten koulusta tai muista jutuista, en aio stressata. Annan itselleni armoa, vaikka kokeesta tulisikin huonompi kuin yleensä. Ei kaikki ole niin vakavaa, että kannattaisi stressata päätään puhki. Tärkeintä on, että tekee parhaansa ja edes yrittää.  


Mutta mitä toivon? 
Ainakin sitä, että ystävyyssuhteeni säilyvät ennallaan ja kokisin ystävieni kanssa unohtumattomia kokemuksia, olivat ne sitten isoja tai pieniä. Olisi ihanaa myös saada mahdollisuus matkustaa ja hankkia sitä kautta uusia kokemuksia. En tarkoita, että se matkustus tarkoittaisi aina ulkomaille lähtöä, vaan että saisin edes kotimaassa nähdä erilaisia paikkoja, sekin olisi mahtavaa. Haaveilen kyllä kovasti ulkomaille lähdöstä, mutta rahatilanne tuskin antaa myöten tänäkään vuonna, mutta ainahan saa toivoa. Haluan myös olla enemmän ulkona ja vaeltaa metsissä, kuvata luontoa ja vain nauttia. Vuoden 2015 toiveet voisi siis itseasiassa tiivistää yhdeksi lauseeksi: Saada uusia kokemuksia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti