sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Maailman paras talviruoka

Sehän on tietenkin kasvissosekeitto! En tiedä teistä, mutta minä ja poikaystäväni pidämme todella paljon kasvissosekeitosta (vaikka poikaystäväni ei muutoin olekaan oikein vihannesten ystävä..) ja etenkin talvella se on mielestäni parasta. Jotenkin se lämmittää ja samalla piristää muuten niin harmaata ja synkkää talvea. Aionkin nyt jakaa tämän herkkureseptin myös teille! 

Reseptin alkuperähän on täällä, mutta päätin reseptin kirjoitella myös tänne, niin voitte lukea sen suoraan postauksesta ja saan kerrottua omat muutokseni reseptiin, aivan prikulleen ohjeen mukaan kun en keittoa tehnyt. 

Tarvitset: 
3 perunaa 
3 porkkanaa 
1-2kpl sipuleita (itse laitoin 1) 
1 valkosipulinkynnen 
2 kasvisliemikuutiota 
6dl vettä 
2dl ruokakermaa 
mausteita 
(ohjeessa olisi ollut noiden mausteiden tilalla sokeri ja valkopippuri, mutta itse unohdin nuo ja laitoin oman makuni mukaan. Laitoin pippurisekoitusta, pizzamaustetta ja currya, hyvää tuli!) 
AH5A0632

Aloita sillä, että peset ja pilkot kaikki kasvikset melko pieniksi paloiksi. Sen jälkeen kuullota sipulit ja porkkanapalat öljyssä. Tämän jälkeen lisää vesi, kasvisliemikuutiot, perunapalat ja pilkottu valkosipulinkynsi. Kiehuta seosta, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Tämän jälkeen soseuta keitos, itse soseutin sen sauvasekoittimella kasvisten kiehuntakattilassa. Kun olet soseuttanut kasvikset, voit lisätä ruokakerman ja mausteet. Sen jälkeen kiehauta seos vielä kerran ja tsadaa, lämmin talviherkku on valmis!
AH5A0679

Ja koska kasvissosekeiton kanssa syötäväksi sopivat niin hyvin sämpylät, niin päätin nekin leipoa saman tien! Nekin onnistuivat aivan mahdottoman hyvin ja niistä saan kiittää tätä ohjetta. Tein täysin niin kuin tuossa ohjeessa sanotaan, joten en sitä nyt kirjoittele tähän, mutta sen sanon, että tuolla ohjeella tuli todella hyviä sämpylöitä, ihanan pehmeitä ja maukkaita, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan! 
AH5A0657

4 kommenttia:

  1. Tää menee ehottomasti testiin! Kiitos ohjeesta :)
    millatt.blogspot.fi

    VastaaPoista
  2. Kasvissosekeitto on kyllä ihan mahottoman hyvää vaikka ei itse kasviksista oikein perustaisikaan. Heti alkoi tekemään sitä mieli kun näki valmiskuvan keitosta :D
    http://mahdollisestiehka.blogspot.fi/

    VastaaPoista