tiistai 17. tammikuuta 2017

Healthy lifestyle, here I come!


Tiedetään, tämä on vaikka kuinka mones kerta, kun vannon aloittavani treenaamisen ja terveellisesti syömisen. Aina ne ovat vain tyssänneet johonkin, ainakin se treenaaminen. MUTTA siitäkin huolimatta, yritän jälleen. Haluan enemmän voimaa ja kestävyyttä ja olisihan se laihtuminenkin siinä sivussa aika jees, liikakiloja kun kuitenkin jonkin verran on....... 

Eli tarkoituksena olisi nyt pikkuhiljaa aloitella treenaaminen kotioloissa kehonpainoharjoituksilla hieman ensin totuttaen lihakset treeniin ja lisäten vasta sitten treenejä ja niiden haastavuutta. Teen treenejä poikaystäväni kanssa, joten ehkä sekin motivoi enemmän, kun en tee yksin. Näin aluksi teemme treenin 2 kertaa viikossa. Jep, kuulostaa todella vähältä, mutta tuolla pienellä määrällä aluksi koitan saada pidettyä motivaation yllä, en halua tällä kertaa luovuttaa heti sen takia, että rehkin alussa liikaa! Mutta minkälaisista liikkeistä meidän treeni oikein koostuu? 
 • Aluksi haaraperushypyt 40s. (sitä ennen hieman pyöritelty hartioita ja lämmitelty muutoin) 
 • kyykyt 8x  
 • askelkyykyt 8x per jalka 
 • vatsarutistukset 15x 
 • "donkey kicks" 8x per jalka, eli kontallaan jalkojen "potkiminen" taakse (todella huono selitys, mutta en parempaakaan oikein keksinyt) 
 • punnerrukset niin monta kuin jaksaa (itse teen ensin niin monta miesten punnerrusta kuin jaksan ja sitten loput teen naisten) 
 • "mountain climbers" 12x (tätä en kyllä osaa selittää, jos ette tiedä liikettä, niin googlesta löytyy nopeasti apu! 
 • lankku 20s. 
Tuon yllä olevan setin teemme kaksi kertaa putkeen näin aluksi. Sunnuntaina teimme tuon ensimmäistä kertaa ja kyllä tuo ainakin aluksi vaikuttaisi olevan aika tehokas...... Maanantaina nimittäin oli paikat sen verran kipeinä, että hyvä kun sängystä pääsi ylös. Venyttelimme kuitenkin treenin jälkeen, mutta ehkä siihen pitää kiinnittää vielä enemmän huomiota. Lisäksi lepopäivinä voisin muutenkin tehdä esimerkiksi joogaa/muuta venyttelytreeniä vetreyttääkseni lihasjumeja. Tosin, joogan täytyy olla tarkoitettu todella aloittelijalle, koska olen todella jäykkä! No, onneksi olen nähnyt pinterestissä ohjeita aivan untuvikoille ja rautakangille! Tuossa alla näkyy mitä tarvitsen tällä hetkellä treeniin. Tuo muistivihko on sitä varten, että pistän sinne ylös tehdyt treenit ja jotain huomioita, esimerkiksi mikä on vaikeaa, jne. Periaatteessa tuohon voisi lisätä iPadin, koska sillä etsin pinterestistä treenejä, mutta ehkä se nyt ei siihen varsinaiseen treeniin liity. Kaapista löytyy myös kahvakuula ja kahdet käsipainot, mutta näin aluksi käytän vain oman vartalon painoa. 
treeni
Treenien ohella tulee kyllä harrastettua myös hyötyliikuntaa joka arkipäivä. Kävelen siis kouluun ja takaisin joka päivä ja yhteen suuntaan siinä menee 40min. Kotona tehtävät treenit ovat ihan kivoja, mutta toisaalta minua hieman kiinnostaisi kuntosali. En siitä kyllä liiemmin ole aiemmin perustanut, mutta hauskahan sitä olisi kokeilla! Yksin en vain kyllä millään haluaisi mennä, jonkun kanssa mieluummin! No, saa nähdä saisinko poikaystävän suostuteltua.....
AH5A0740 Treenien lisäksi tietysti pyrin syömään terveellisesti, joka onkin onnistunut jo hyvin. Aloitin terveellisemmän ruokavalion aika tarkalleen sen jälkeen, kun tulimme Jyväskylään joululomilta eli 2.1. Olen syönyt paljon hedelmiä ja vähentänyt herkut minimiin, eikä naposteluakaan enää oikein ole. Olen itseasiassa yllättynyt, kuinka hyvin normaalisti syöminen on joulun jälkeen lähtenyt käyntiin. Herkkuhimoja on ollut todella vähän ja olen saanut hillittyä ne aika lailla hedelmillä. En tällä hetkellä kiellä ruokavaliossani itseltäni mitään, vaan yritän pikemminkin vähentää sokerin ja muiden epäterveellisten aineiden käyttöä, esimerkiksi sokerilliset jogurtit olen ruvennut korvaamaan maustamattomalla jogurtilla ja myslillä. Herkkupäivää en ole määrittänyt, mutta sanotaanko nyt näin, että viikonloppuna saa halutessa hieman herkutella, mutta kohtuudella. Joka päivä syön aamupalan, lounaan koulussa ja illalla kotona yleensä leipää ja hedelmiä. Iltapalan pyrin pitämään mahdollisimman kevyenä ja normaalisti syönkin silloin hedelmiä.

Nyt vain yritetään pitää motivaatio yllä ja saada liikunnasta ja terveellisesti syömisestä elämäntapa! Luulen, että tänne blogiin kirjoittelu aiheesta voi pitää motivaatiota yllä, koska silloin on tavallaan julkistanut suunnitelmansa muillekin ja ehkä minulta jopa odotetaan treeni-ja ruokavaliopostauksia. Tarkoituksena nyt siis olisi tehdä enemmän niihin aiheisiin liittyviä postauksia, kiinnostaisivatko ne teitä? Onko teillä vinkkejä miten motivaation saa pysymään tai ihan mitä tahansa vinkkejä liittyen treenaamiseen ja ruokavalioon? Kommenttiboksiin kaikki mahdolliset vinkit rohkeasti vain! 

2 kommenttia:

 1. Mun mielestä just hyvä idea aloittaa rauhallisesti, motivaatio pysyy helpommin kun ottaa pieniä askelia kerrallaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, voi hyvin olla koska aiemmat yritykset todennäköisesti kariutuneet just sen takia, että oon treenannu liian kovaa ja sitten motivaatio loppunut kun kroppa ihan jumissa:D

   Poista