lauantai 31. joulukuuta 2016

Tavoitteet vuodelle 2017

No niin, koska vuosi 2016 alkaa olla paketissa, niin on tietysti aika kirjata ylös tavoitteita vuodelle 2017! Itseasiassa vuodelle 2016 en ole näkymästi edes asettanut mitään tavoitteita (ainakaan blogistani en löydä), joten sitä suuremmalla syyllä ensi vuodelle niitä on jo asetettava! 
new year


Tavoitteet vuodelle 2017 

 • Opettele valokuvaamaan paremmin. Ja valokuvaa paljon! Tämä on yleensä joka vuosi tavoitteissa, koska kehittymistä ei koskaan voi tapahtua liikaa. Varsinkin nyt kun minulla on aivan uusi ja laadukas kamera, kannattaa sen käyttöä opetella kunnolla, että saa mahdollisimman paljon hyötyä itselleen siitä irti! Tahtoisin kokeilla aivan uusia juttuja, esimerkiksi tähtikuvausta ja muutenkin kuvata enemmän pimeässä/hämärässä. Jalusta matkaan ja menoksi! 

 • Kirjoita blogia aktiivisesti ja lisää mielipidepostauksia. Huomasin, että blogistani ei ole viime aikoina (eikä järin koskaan) löytynyt mielipidepostauksia. Siihen on tultava muutos! Olen kuitenkin ihminen, jolta löytyy aika voimakkaitakin mielipiteitä, joten olisihan ne mielipiteet hyvä tuoda ilmi muillekin. Varmasti blogi olisi heti jo paljon mielenkiintoisempi. Parasta olisi, jos kommenttiboksiin saataisiin aikaan keskusteluja mistä ikinä nyt päätän kirjoittaakaan! Mielipidepostaukset ovat ehkä siksi jääneet kirjoittamatta, koska niihin tarvitsee oikeasti miettiä asioita monelta kantilta ja se vaatii aikaa ja ajatustyötä. Mutta se ei tekisi ollenkaan pahaa, voisin niiden kautta myös kehittyä kirjoittajana. 

 • Opiskele ahkerasti. Aloitan 4.1. opinnot hotelli,-ravintola,-catering-alalla. Toivon todella, että nyt olisi löytynyt ala, joka on minua varten. Haluan olla koulussa paikalla mahdollisimman paljon, enkä kerätä turhia poissaoloja niin kuin lähihoitajaksi opiskellessa motivaation puutteessa tein. Etenkin työssäoppimiset haluan suorittaa parhaalla mahdollisella tavalla, niistä kun voi poikia myöhemmin työpaikka. Totta kai myös näytöt ovat tärkeitä. Voisin motivoida itseäni opiskeluun ostamalla kivoja koulutarvikkeita. 

 • Kulje koulumatka kävellen/pyörällä aina kun vain mahdollista. Koulumatkani pitenee hiukan vaihtaessani alaa. Google mapsin mukaan kävely opinahjooni kestäisi noin. 46 minuuttia ja kilometrejä yhteen suuntaan olisi 3,8. Ei luulisi olevan liian pitkä matka käveltäväksi päivittäin edestakaisin. Samalla saa raitista ilmaa ja pystyy todennäköisesti opiskeluihinkin keskittymään paremmin! Motivaattorina tähän toimii se, että en oikeastaan jostakin syystä pidä paikallisbusseista. Rahat säästyvät ja mieli virkistyy, kuulostaa hyvältä! 

 • Huolehdi ihostasi paremmin. Kuten joululahjapostauksessakin sivusin, niin olen todella huono rasvaamaan ihoani. Nyt otan kuitenkin tavoitteekseni hoitaa ihoani kunnolla, koska esimerkiksi koulussa kädet saattavat kaiken ruoankäsittelyn tiimoilta olla kuivat, tai vaikuttaahan siihen lähinnä sekin, että käsiä täytyy siellä pestä ahkerasti. Mutta muutenkin, ihonhoito kunnolla kannattaa aina. 

 • Hommaa kesätyöpaikka. Luulenpa, että tänä kesänä töitä olisi vähän pakko saada, jos meinaan pystyä oman osuuteni vuokrasta maksamaan. Ja muutenkin työkokemus on aina arvokasta. Ei auta muu kuin alkaa väsäillä hakemuksia kunnolla ja toivoa, että tärppäisi! Pyrin myös siihen, että voisin saada top-paikaltani työpaikan. 

 • Käy autokoulu loppuun. Tämä on helpommin sanottu kuin tehty........Viimeisimmän ajotunnin jälkeen (joka oli vielä pienellä kotipaikkakunnallani) en ole uskaltautunut menemään Jyväskylän autokouluun suorittamaan ajotunteja loppuun. Jotenkin ajamiseen on muodostunut kammo, joten kynnys ottaa ajotunteja on iso. Kyllä minä kuitenkin sen ajokortin tahtoisin ja vanhempani ovat sen jo maksaneet, joten ei auta muu kuin keväällä lumien sulaessa uskaltautua jälleen mennä tunneille. 


Millaisia tavoitteita te olette asettaneet tulevalle vuodelle, vai asetitteko mitään? Ja oikein hyvää uutta vuotta kaikille!

4 kommenttia:

 1. Hyvä postaus!! Itse en aseta mtn tavotteita ensi vuodelle :) Hyvää uutta vuotta sinne, sitten kun se koittaa!

  http://millatt.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Ja hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 2. Kiva postausidea, oli pakko pohtia omiakin tavoitteita alkavalle vuodelle. Ja tosi kivoja kuvia täällä sun blogissa! :)

  Eve

  http://eveliinaeteenpain.blogspot.fi/

  VastaaPoista