sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Kuulumisia+helppo pikkuleipäresepti

Tämä koeviikko on varmasti ollut koko lukiohistoriani hankalin motivaation suhteen. Kuten jo aiemmin tällä viikolla tänne kirjoitin, ei sitä motivaatiota ole ollut ollenkaan, eikä se ole vieläkään ilmestynyt, vaikka jäljellä olisi enää vain 2 koetta. Totta kai olen siitä huolimatta parhaani mukaan lukenut kokeisiin, mutta aika paljon vähemmän kuin yleensä. Se kyllä varmasti näkyy kokeiden arvosanoissa..... Ja vaikka matematiikka ei ole koskaan ollut minulle helppo tai mieluinen aine, ahdisti minua silti kokeen teon jälkeen todella vietävästi se, että se meni aika huonosti. Tämä kurssi kun tuntui pitkästä aikaa edes suhteellisen helpolta ja osasin tunnilla tehtävät, mutta kokeessa huomasinkin, että enhän minä osaa mitään! No, ei voi mitään, eikä se niin vakavaa ole, koska en aio tulevaisuudessa suunnata matemaattiselle alalle. 

Vielä olisi äidinkielen ja yhteiskuntaopin kokeet jäljellä. Äidinkielen lukeminen tuntuu todella puuduttavalta ja yhteiskuntaopin kirjaa en ole vielä edes avannut, vaikka koe on jo tiistaina. Tiukkaa tekee lukeminen, mutta koitan motivoida itseäni muistuttamalla, että heti koeviikon loputtua tiistai-iltapäivänä hyppään äitini kanssa junaan ja suuntaamme pitkälle pääsiäislomalle Etelä-Suomeen mummoa, tätiä ja hänen miesystäväänsä sekä toistakin tätiä moikkaamaan. Ja ei, ei täällä Pohjois-Karjalassa pääsiäisloma ala tiistaina, vaan anon omaa lomaa koulusta pariksi päiväksi. 

Mutta koeviikosta paljon mukavampaan aiheeseen: Leivontaan. Leivoin tänään nimittäin serinakakkuja, eli todella hyvän makuisia pikkuleipiä. Ne onnistuivat niin hyvin, että päätin jakaa reseptin tännekin.

IMG_9580
Tarvitset: 
  • 375 grammaa sulatettua voita tai margariinia (itse käytin voita) 
  • 2 kpl kananmunia 
  • 1,5 dl siirappia 
  • 2,5 dl sokeria 
  • 9 dl vehnäjauhoja 
  • 1 tl leivinjauhetta 
  • 2 tl vanilliinisokeria 
Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita seuraavaksi kuivat aineet keskenään erillisessä kulhossa. Sekoita kuivat aineet vaahtoon ja lisää seuraavaksi siirappi ja rasva. Pyörittele taikina pieniksi palloiksi ja litistä niitä hiukan haarukalla painaen. Ripottele päälle mantelirouhetta ja paista uunissa 200:ssa asteessa, kunnes ne ovat kullanruskeita. Tällä ohjeella tehden keksejä tulee noin. kolme pellillistä, riippuen tietenkin keksien koosta. 
Niin helppoa, mutta niin hyvää! Suosittelen tätä reseptiä ehdottomasti kaikille, jotka pitävät leipomisesta ja kekseistä. Nämä keksit nimittäin maistuvat todella herkullisilta, vaikka eivät mitään erikoista aineosaa sisälläkään. 

Mutta näihin herkullisiin tunnelmiin jätän teidät tällä kertaa! Hyvää alkavaa viikkoa kaikille ja tsempit kaikille, joilla on myös vielä koeviikko!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti