perjantai 28. marraskuuta 2014

Tasa-arvoa vihdoinkin

Tänään eduskunta äänesti tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, mikä on aivan mahtavaa! Olen aina ollut sitä mieltä, että samaa sukupuolta oleville pareille tulee olla samat oikeudet kuin heteropareillekin. En ole koskaan ymmärtänyt, että minkä ihmeen takia tällaisesta tasa-arvokysymyksestä pitää edes keskustella, kyllähän tasa-arvon pitäisi olla Suomen kaltaisessa hyvinvointivaltiossa itsestäänselvyys. 

Eduskunnassa lain vastustajilla on ollut toinen toistaan tyhmempiä argumentteja lakia vastaan. "Koska Raamattu", "Koska Jeesus", "Lapsi tarvitsee isän ja äidin". Mitä väliä sillä on, sattuvatko lapsen vanhemmat olemaan samaa sukupuolta, tärkeintä on rakkaus. Ja mitä Raamattuun tulee, niin eihän tämä valtio muutenkaan noudata Raamatun muita oppeja. Jos Raamatun mukaan mentäisiin, niin luultavasti naisten asema olisi erittäin huono ja aviorikoksen tehneitä kivitettäisiin. Tuskinpa saisi avioeroakaan. Sanonta "lukee kuin piru Raamattua", näyttää pitävän paikkansa. Uskovaiset valikoivat vain itselleen mieluisat lait, joita noudattaa ja jostakin syystä he kovasti pitävät homojen eriarvoistamisesta (okei en yleistä, löytyyhän tästä maasta pappeja, jotka tekivät youtubevideon lain puolesta ja piispa, joka sitä kannattaa). Sitä paitsi Raamattuakin tulisi osata päivittää 2000-luvulle ja sekin vain sattuu olemaan ihmisten kirjoittama kirja, jonne jokin homosuhteita vastustava sen ajan ihminen on saattanut kirjoittaa sen ihan vain siksi, ettei itse hyväksynyt heitä. 

Biologistakin näkökulmaa on käytetty perusteena. "He eivät voi lisääntyä", "Sehän on luonnotonta!" Mutta tänään isäni kanssa asiaa mietittyäni, tuli mieleeni ajatus, että mitäpä jos evoluutio onkin luonut homoseksuaalit maailman ylikansoittumisen takia. Maailmassa on jo yli seitsemän miljardia ihmistä ja tätä menoa ruoka ja luonnonvarat eivät tule loppujen lopuksi riittämään kaikille ihmisille, jos väestönkasvu jatkuu. En todellakaan ole mikään biologiaa ymmärtävä ihminen, mutta tuollainen ajatus vain putkahti mieleeni, enkä väitä sen olevan mitenkään oikea tai väärä, se on vain ajatus. Mutta kun asiaa ajattelee, niin se jotenkin kuulostaisi kohtuullisen järkevältä, tai sitten olen vain hullu. Biologiasta jotakin ymmärtävät jakakaa toki näkemyksiänne, onko ajatukseni ihan pöljä! 

Mutta sen enempää tätä aihetta pohtimatta, niin saamme ainakin olla iloisia, että tässä eduskunnan äänestyksessä laki meni läpi. Nyt vain toivotaan parasta, että suuressa valiokunnassa ja toisessa eduskunnan äänestyksessä se menisi läpi. Sitten juhlitaan kunnolla.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti