keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Miniloma Etelä-Suomessa

Marraskuu vaihtui jo joulukuuksi ja kuun vaihteen viikonlopun vietinkin Etelä-Suomessa. Minilomani siis kesti lauantaista tiistaihin. Syy, miksi miniloma oli mahdollista olivat Studia-messut Helsingissä. Päätettiin 2-vuosikurssin opiskelijoiden kanssa sinne lähteä ja koska asumme aika kaukana Helsingistä, piti matkustamiseenkin varata aikaa. Varsinainen lähtöpäivä siis oli maanantai, mutta itse otin varaslähdön ja menin tätini luo Mäntsälään jo lauantaina. Alunperin piti lähteä perjantaina, mutta tuli hieman mutkia matkaan, koska unohdin kännykkäni isäni auton takapenkille. Onneksi lauantaina sentään matkanteko onnistui vaivatta ja ihme kyllä junakaan ei ollut myöhässä! 
 Mäntsälässä olin siis maanantaihin asti ja maanantaina menin Helsinkiin, jonne siis myös muut olivat tulleet. Saatiin maanantain loppupäivä ja ilta tehdä vapaasti mitä vain halusimme, (koulun järjestyssääntöjä noudattaen kuitenkin) joten tietystikin minulla meni ystävieni kanssa koko se päivä shoppailuun. Mietimme kyllä elokuvissa käymistäkin, mutta loppujen lopuksi emme jaksaneet sinne lähteä. Loppuillan, mikä jäi shoppailusta jäljelle vietimme sitten hotellissa rentoutuen.

IMG_8179
Mitä sitten itse Studia-messuista jäi käteen? No, ainakin valtava määrä eri opiskelupaikkojen esitteitä..

IMG_8187

...Mutta myös paljon uutta tietoa ja inspiraatiota tulevaisuutta ajatellen. Opiskelupaikkojen ja muiden esittelijät olivat todella mukavia ja auttavaisia. Kun kysyi yhden kysymyksen, sai melkein heti vastauksen jo toiseen. Vaikka jatko-opiskelupaikan hakeminen on ajankohtaista vasta vuoden päästä, oli tuosta tapahtumasta minulle paljon hyötyä, koska onhan se aina plussaa, jos tietää mahdollisimman paljon asioita tulevasta opiskelupaikastaan jo etukäteen. Myös reissaaminen eri maissa kiinnostaisi, joten Maailmanvaihto koju oli hyvin mielenkiintoinen. Mielestäni nuo kangaskassit olivat myös erittäin hyvä idea, koska esitteitä tosiaan tuli otettua niin paljon. Vaikka messuille olikin varattu iso tila messukeskuksesta, oli siellä silti aika ahdasta. Ruuhkan ollessa pahimmillaan, ei oikein opiskelupaikkoihin tutustuminen onnistunut, mutta onneksi jo siinä vaiheessa olimme ehtineet kierrellä jo melkein kaikki pisteet läpi. Eli ehdottomasti kannattaa mennä noille messuille, jos mahdollisuus siihen löytyy! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti