perjantai 21. marraskuuta 2014

Historiaa

IMG_8081

IMG_8082 
Taas jälleen on koeviikon aika, varsinaisesti se alkoi eilen, mutta minulla vasta tänään. Tänään mulla oli siis historian koe. Kuten kuvista näkyy, niin koeviikolla mulla on tapana syödä jotain samalla kun luen. Keskiviikkona teki mieli Ben and Jerry'siä, kun taas eilen päätin herkutella hieman terveellisemmin ja halvemmin. 

Aiheena hissassa oli maailmansodat ja kylmä sota, masentavaa luettavaa, mutta eilen huomasin syventyessäni tekstiin kunnolla, kuinka mielenkiintoisia ne loppujen lopuksi olivat, vaikka hirveää aikaahan tuo totisesti oli. Tämän sota-aiheisen kurssin aikana oli myös jännä huomata, miten ajattelu on muuttunut sitten yläkoulun sotien opettamisen jälkeen. Nykyään sen ajan tapahtumat jostakin syystä tuntuvat kauheammilta, mitä yläkoulussa. Yläkoulussa Hitlerin teoista ja sodan kauheuksista kerrottaessa ilmekään ei värähtänyt, vaikka totta kai silloinkin ajattelin sen olevan kamalaa, mutta nyt asia koskettaa ihan eri tavalla. Kun katsoimme muutaman pätkän parista sotaelokuvasta, niin itkussa oli kyllä pidättelemistä. En ymmärrä, miten yläkoulun aikana nämä tapahtumat eivät ollenkaan saaneet minua ahdistuneeksi tai surulliseksi. Sotaelokuviakin tuijotin ilman edes pientä tippaa silmäkulmassa. Ehken silloin osannut sisäistää asiaa kunnolla. 

Koe tuntui menevän ihan hyvin, vaikka aluksi tuntui siltä ettei niitä kaikkia vuosilukuja ja asioiden kulkua muista ollenkaan. Pääsin siis lähtemään kämpilleni jo joskus kymmenen aikaan aamulla, mikä oli kyllä todella ihanaa vaihtelua varsikin näin perjantaina! Sain siinä sitten puuhailtua omia juttujani ja joskus kahden maissa isäni tuli hakemaan minut kotikotiin viettämään viikonloppua. Tälle viikonlopulle ei ole muita suunnitelmia kuin leipoa myyjäisiä varten, jotka järjestetään Studia-messuja varten  (tarvitaan siis hotellimajoitus Helsingissä). 

Viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä juttuna pyydän teitä kaikkia allekirjoittamaan TÄMÄN 
Kyse on mielestäni todella tärkeästä asiasta, joten suosittelen todellakin avaamaan linkin. 

Hyvää viikonloppua!  

6 kommenttia:

 1. Mullakin on koeviikko, mut onneks ei oo historiaa. Sitä on niin puuduttavaa lukea, en tajua miten kaikki saa siitä jotenkin mielenkiintoista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, no joo en minäkään aina niin innokkaana sitä lue, mutta tietyt jutut siellä on ihan mielenkiintoisia. :D Onnee koeviikolle! :)

   Poista
 2. Kivan oloinen blogi, mukavan jouluinen tausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Oon aika jouluihminen, joten arvelin sitten bloginkin päivittää jouluiseksi. :3

   Poista
 3. Kivan oloinen blogi sulla, jään mielelläni lukijaksi. :)

  Käy ihmeessä katsomassa myös minun blogianikin.
  http://petrajanica.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Kävin kurkkaamassa blogiisi ja sullaki on sen verran kiva blogi, että minäkin rupesin lukijaksi sinun blogiisi!

   Poista