tiistai 7. helmikuuta 2017

Lukupäiväkirja: Elena Mady, Varjo

Nyt olisi pitkästä aikaa taas aika esitellä ja arvostella kirjoja, joita olen viime aikoina lukenut! Aloitan Elena Madyn Varjolla, joka on The Body Jumper-trilogian toinen osa. Aluksi kerron tietysti lyhyesti mistä ensimmäisessä osassa on kyse, koska en ole siitä tänne blogiin kirjoitellut! 

Varjoa edeltävä osa, vaihdokas aloittaa The Body Jumper-trilogian. Se kertoo ihmisestä, joka herää aivan vieraan henkilön ruumiista. Hän on luultavasti ollut hyvin monen ihmisen ruumiissa jo ennen kuin hän herää Sara Winterin ruumiissa ja elämässä. Omasta "alkuperäisestä" elämästään hän ei muista mitään, mutta hän haluaisi kovasti tietää kuka oikeasti on. Sara Winter asuu Vaitiolassa, pienessä kaupungissa. Hänen vanhempansa olivat ison yrityksen, Wintecin omistajia, kunnes he kuolivat auto-onnettomuudessa ollessaan matkalla lentokentälle. Nyt tämän vaihdokkaan on opeteltava elämään Saran elämää, mikä ei olekaan kovin helppoa. Auto-onnettomuus, jossa Saran vanhemmat kuolivat ei ollutkaan onnettomuus ja murhaaja löytyi yllättävän läheltä. Tämä murhaaja uhkasi myös Saran henkeä. Murhaaja saadaan kuitenkin kiinni ja hetken aikaa on tunne, että kaikki on hyvin. Vaihdokkuudesta ei saa kertoa kenellekään, tai voi joutua vedetyksi pois elämästä. Saran/vaihdokkaan poikaystävä on kuitenkin ihmetellyt Saran omituista käytöstä ja miettii miksi hän käyttäytyy niin oudosti. Loppujen lopuksi vaihdokas päättää kuitenkin kertoa totuuden itsestään, vaikka pelkääkin, että sen seurauksena hänet vedetään pois elämästä. Näin ei kuitenkaan tapahdu ja poikaystävä, Jesse päättää ruveta auttamaan vaihdokasta selvittämään kuka hän todella on. 
AH5A3571
♥Kirjailija: Elena Mady 
♥Teos: Varjo, The Body Jumper-trilogia 2 
♥Kustantaja: Wsoy 
♥arvosana: ⭐⭐⭐⭐⭐

Juoni

Varjo jatkaa siitä, mihin vaihdokas jäi. Jesse ja Saran ruumiissa elävä vaihdokas koittavat selvittää hänen henkilöllisyytensä pelaamalla aluksi muunmuassa trivial pursuiteja, joista saadaan vinkkejä siitä, millä aikakaudella hän on elänyt. Se ei kuitenkaan tuota paljon tulosta. Pikkuhiljaa vaihdokkaalle alkaa kuitenkin tulla pieniä tuttuuden tunteita erilaisista asioista. Hän alkaa selvittää niitä ja pääseekin jo menneisyytensä jäljille. Hän alkaa käydä kiipeilytunneilla, joilla vetäjänä toimii tyttö, jonka hän uskoo olevan hänen pikkusiskonsa. Tytön isä, rasistinen poliitikko ei kuitenkaan vaikuta ollenkaan tutulta, varsinkaan sukulaiselta. Myöskin mahdollinen pikkusisko Pihla vaikuttaa niin kylmäkiskoiselta ja tuntemattomalta, että usko siihen, että tämä olisi hänen perheensä horjuu. Myöskään kuva Pihlan äidistä, joka on kuollut, ei herätä minkäälaista reaktiota. Kuitenkin, Pihlan ja hänen isänsä talossa vaihdokas saa voimakkaan muistikuvan. Hän muistaa rappusissa, kuinka hänen äitinsä ja tämän mies riitelevät ja riita kohdistuu myös vaihdokkaaseen. Hetken päästä hänen muistikuvassaan hänet tönäistään portaita alas ja ilmeisesti siihen hänen edellinen elämänsä loppuu. Vähän aikaa tämän muistikuvan jälkeen Pihla ja vaihdokas/ Sara joutuvat onnettomuuteen kiipeillessään ja Sara joutuu olemaan sairaalassa pitkään. Sinä aikana Jesse on kuitenkin selvittänyt, että vaihdokkaan sisko ei ole Pihla eikä Pihlan isä hänen isänsä. Vaihdokkaan äiti seurusteli kyllä tämän miehen kanssa, mutta verisidettä ei ole. Selviää myös, että vaihdokkaan äiti asuu Lontoossa. 

Kaiken tämän keskellä Sara yrittää myös tutustua firmaansa, joka on nyt myös hänen omistuksessaan. Hän myös toipuu siitä, että hänetkin on yritetty tappaa murhaajan toimesta. Hän luulee, että vihdoin kaikki olisi hyvin ja ainakaan murhaaja ei enää jahtaisi häntä, mutta onko hän sittenkään turvassa? Wintecin laiva, jolle Sarankin oli alunperin tarkoitus mennä, uppoaa ja muutenkin hänellä on kokoajan uhattu olo. Joku haluaa selvästikin Saran pois päiviltä hyötyäkseen Wintecistä. Myös se häiritsee, että Jesse opiskelee samassa yliopistossa kuin Jenna, Jessen ex-tyttöystävä. Muuten se ei hetkauttaisi, mutta aina kun Sara yrittää soittaa Jesselle sieltä vastaakin Jenna. Myös Jesseä uhataan, mutta Jesse ei tiedä sitä. Niinpä Sara tekee raskaan päätöksen suojellakseen häntä. Saran/vaihdokkaan ystävästä, Lukasista paljastuu myös jotakin uutta ja täysin odottamatonta. 

Kommenttini

Varjo on todella koukuttava ja hyvin kirjoitettu kirja. Samaan aikaan kun se kuvaa tavallista nuorten elämää, niin oleellisena osana on myös yliluonnollisuus. Juonenkäänteet ovat todella jännittäviä ja arvaamattomia. Myös idea sarjassa on todella hyvin keksitty. En voisi kuvitellakaan, millaista olisi olla sielu, joka on väärässä ruumiissa. Lisämaustetta kirjaan tuo myös se, että vaihdokas kirjoittaa lauluja ystävänsä kanssa ja näitä laulujen lyriikoita on luettavissa kirjan sivuilta. Suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka pitävät jännityksestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti