torstai 9. helmikuuta 2017

Kuulumiset

Hei jälleen! Tällä kertaa voisin taas pitkästä julkaista ihan vain sellaisen kuulumis/höpöttelypostauksen, jossa kerron mitä mielessäni oikein liikkuu tällä hetkellä. 
20170206_123146
Pahoittelut kuvan huonosta laadusta, nappasin sen koulumatkalla kännykällä. Yritin muokkauksella sitä hieman parantaa, mutta se ei paljoa pelastanut....
No, mitä minulle kuuluu? 

Kait ihan hyvää, mutta ei mitenkään erityisen hyvää. Lähinnä siksi vastaan näin, koska tällä hetkellä motivaationi koulua kohtaan on aika alhainen. Vielä tammikuun alussa olin innoissani tästä uudesta opinahjosta ja kaikista uusista tuulista mitä se toi mukanaan. Nyt on kuitenkin aivan päinvastainen tunnelma ollut jo useamman viikon. Tuntuu, että kokiksi opiskelu ei anna tarpeeksi haastetta. Tai antaa se kyllä jonkinlaista haastetta, mutta ei sellaista kuin kaipaisin. Kaipaisin sellaista aivo/ajatustyötä enemmän, jotain teoreettista. Okei, tiesinhän minä hotelli-,ravintola-,catering-alalle tullessa, että kyseessä on hyvin käytännönläheinen ala, jossa myös opetus tapahtuu pääosin käytännössä. Luulin, että sekin kävisi minulle ja olisi mukavampaa kuin teoreettinen asioiden pohtiminen. Olin kuitenkin väärässä. Jatkuvasti huomaan kaipaavani jotain enemmän, jotain syvällistä ajateltavaa ja haastavampaa opiskeltavaa. Tuntuu, että en sopeudu ammattikoulun opetustapaan, se ei luultavasti ole minua varten, tai sitten ala ei ole minua varten, mutta joka tapauksessa. 

Alkuperäinen suunnitelma oli opiskella yliopistossa tai ammattikorkeassa vasta, kun olen käynyt kokin ammattitutkinnon, mutta muutin mieleni. Kyllä minä haen tämän kevään yhteishaussa Jyväskylän yliopistoon ja tällä kertaa menen sisäänkin perhana! Luulen vahvasti, että yliopistossa opiskelu olisi pikemminkin se minun juttu. Pääsisin miettimään erilaisia ongelmia monelta eri kantilta ja yrittäisin keksiä niille ratkaisua. Luulen myös, että koska pidän kirjoittamisesta, pääsisin toteuttamaan itseäni sen suhteen paremmin yliopistossa. Yliopistossa on myös se hyvä puoli, että siellä voi valita pääaineensa lisäksi myös sivuaineita. Toisin sanoen opiskelu on monipuolisempaa ja hyvä niin, ehkä sitten pääainetta ei tule liikaa, eikä se ehdi alkaa maistua puulta, ainakaan toivottavasti! Mutta mitä opiskelemaan haen ja missä järjestyksessä tämän kevään yhteishaussa, tässä alustava suunnitelmani:
 1. Yhteiskuntatieteiden ja filosofian tutkinto-ohjelma, yhteiskuntatieteiden kandidaatti ja maisteri
 2. Kirjallisuuden kandidaatti- ja maisteriohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti ja maisteri 
 3. Monialaisen kieliasiantuntijan kandidaatti- ja maisteriohjelma(saksan kieli ja kulttuuri), humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri 
 4. Etnologian ja antropologian kandidaatti- ja maisteriohjelma, humanististen tieteiden kandidaatti ja filosofian maisteri 
 5. Restonomi (AMK), matkailu- ja palveluliiketoiminta, päivätoteutus 
Noista linkeistä voitte päästä lukemaan kaikkien noiden tutkintojen tiedot opintopolusta, tuossa ne ovat siinä järjestyksessä, minne haluan eniten, eli yhteiskuntatieteet vievät tämän hetkisen kiinnostuksen mukaan voiton. Nyt täytyy vain lukea ahkerasti pääsykokeisiin, niin josko minulle paikka liikenisi!

Muutoin elämä on rullannut normaalilla painollaan, ehkä liiankin normaalilla. Tuntuu, että joka päivä on samanlainen, eikä mitään erikoisempaa/kivaa oikein milloinkaan tapahdu. Tähän yritämme poikaystäväni kanssa saada muutosta ja tehdä viikonloppuisin jotain kivaa, arjesta poikkeavaa. Ensi viikonlopun suunnitelmana olisi mennä pelaamaan biljardia ja sen jälkeen käydä kahveilla /kaakaoilla/smoothieilla Wilhelmiinan konditoriassa, joka on aivan Jyväskylän keskustassa. Joko perjantaina tai lauantaina pidämme myös leffaillan kotona, johon ostamme irtokarkkeja, nami nami! 
20170122_162001
Erään viikonlopun korvapuustit. Tämäkin vain kännykällä napattu ja vähän muokattu. 
Mitä terveellisiin elämäntapoihin tulee, niin ruokavalio on pysynyt aika terveellisenä. Olen herkutellut, kyllä, mutta yleensä hyvin kohtuudella ja vain viikonloppuisin. Liikunnassa olisi kyllä todellakin parantamisen varaa....Teimme pari kertaa treenin, josta kirjoitin aiemmin blogiini ja se tyssäsi siihen, niin kuin aiemmillakin kerroilla! Kouluun ja takaisin olen tietysti kävellyt, mutta siihenpä se sitten on jäänytkin.... No, ehkei tästä kannata itselleen stressiä ottaa ja ruveta ruoskimaan itseään, jospa pikkuhiljaa yrittäisin taas uudelleen. Mielestäni liian ankarakaan tässä asiassa ei saa itselleen olla, muuten menee maku koko touhusta.

Millaisilla mielillä siellä ruudun toisella puolella ollaan? Painaako kaamos vai alkaako jo lisääntyvä valoisuus piristää? 6 kommenttia:

 1. Älä huoli siitä liikunnasta; jos et ole treeni-ihminen niin et vain ole ja that's it! :-) Minusta vaikuttaa siltä että sinulle paras, terveellisin ja tehokkain tapa on ihan arkinen hyötyliikunta! Yllättävän paljon (ja jos ruokavalio on tasapainossa, niin ihan riittävästi -) saa likuttua kun opettelee sujauttamaan askelia ja kehon muuta liikettä arkitoimiin. Käykää poikakaverin kanssa joskus vaikka pelaamassa sulkapalloa tai seinäkiipeilemässä! :-) Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo on kyllä totta! Olen tosiaan huomannut, että ei se treenaaminen taida olla oma juttu, mutta hyötyliikunnasta, kuten kouluun kävelemisestä ja pyöräilystä kyllä nautin! Pitääpä tosiaan myös käydä poikaystävän kanssa harrastamassa jotain hauskaa:)

   Poista
 2. Oletko lopettanut bloggaamisen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole, viime aikoina ei aika ole vain antanut myöten bloggaamiselle:/. Keväällä piti lukea pääsykokeisiin ja samaan aikaan olin työssäoppimassa ja nyt kesällä olen kesätöissä ja aika tuntuu taas olevan kortilla muun muassa pitkien välimatkojen takia. Tällä ajalla on kyllä ollut bloggaamista jo ikävä, joten suunnitelmissa olisi kyllä palata sen pariin mahdollisimman pian!

   Poista
  2. No pääasia että asiat on hyvin! :D Aikansa kutakin, kiirettäkin! Olet niin mukavan ja aidon oloinen, että sun blogia on ilo lukea - poikkeaa valtaväylästä

   Poista
  3. Voi kiitos, ihana kuulla! :') Kommenttisi piristi päivää mukavasti.:)

   Poista