maanantai 22. lokakuuta 2018

Miksi en meikkaa?

Hei taas! 

Tällä kertaa pohdin meikkaamista, lähinnä omalta henkilökohtaiselta kannaltani. 

Kun menin yläasteelle en aluksi meikannut ollenkaan. Kuitenkin jonkun ajan päästä huomatessani, että melkein kaikki muutkin meikkasivat, päätin itsekin ruveta meikkaamaan joka päivä. Meikkini oli yksinkertainen, meikkivoide, puuteri ja ripsiväri. Joskus saatoin laittaa kajalilla rajaukset silmiin, mutta todella harvoin. Joskus 8-9-luokan välissä lopetin meikkaamisen, paitsi juhliin saatoin vähän ehostautua. Meikkaaminen ei enää vain tuntunut omalta jutulta, sitä paitsi aina päivän päätteeksi kasvojen ihoa alkoi kiristää ja päätä särkeä, jos olin käyttänyt meikkiä. Sama tilanne minulla on edelleen, meikkaan erittäin harvoin. Meikkaan lähinnä opiskelijabileisiin, joskus en niihinkään ja juhliin. 

Välillä tulee tunne, että minunkin pitäisi meikata, koska meikkaus on kuitenkin kokoajan tapetilla mediassa ja ihan arkielämässäkin. Esimerkiksi youtube ja blogit ovat täynnä meikkitutoriaaleja ja meikkien tuotearvosteluja. Kun kävelee kadulla, melkein jokaisella on huolellisesti meikatut kulmat ja naama viimeistelty varjostuksilla. Somessa näkyy mitä hienoimpia meikkiluomuksia. Olen joka tapauksessa tullut siihen lopputulokseen, ettei meikkaus yksinkertaisesti ole minun juttu, tai tyyliäni. Tykkään olla mahdollisimman luonnollinen hiustenväriä myöten. Välillä tulee kuitenkin se tunne, jolloin toivoo, että voi kun osaisin meikata yhtä hyvin kuin esimerkiksi joku kaverini tai julkisuuden henkilö, mutta se menee nopeasti ohi, kun en jaksa kuitenkaan ruveta harjoittelemaan meikkaamista. 
meikkaamaton
Täysin meikitön pärstäni 

Joskus on kuitenkin hauskaa muuntautua meikin avulla vähän eri näköiseksi. En itse osaa meikata, joten sen tekevät ystäväni. Alla oleva kuva on viime kesältä, kun vietimme iltaa ystäväporukkani kanssa. Ensin laittauduimme ja sitten menimme ulos ottamaan toisistamme kuvia. Täytyy sanoa, että kyllähän tuollainen ehostus naamassa on toki aivan erilainen olo ja aika ajoin on mukavaa "räväyttää" ja näyttää luonnollisen sijaan vähän räväkämmältä. 
Meikki
Vaikka en itse meikkaa, en kuitenkaan todellakaan tuomitse ihmisiä, jotka meikkaavat esimerkiksi joka päivä, enkä myöskään ajattele olevani millään lailla parempi kuin sellainen ihminen, joka meikkaa. Meikin avulla voi korostaa omia parhaita puoliaan ja meikkaamalla voi tuntea itsensä paljon itsevarmemmaksi ja tuoda esille myös omaa persoonaansa, sehän on mahtavaa! Klassinen stereotypia on myös se, että meikkaavat ihmiset olisivat jotenkin pinnallisia. En itse ajattele niin, omassa kaveripiirissäni ei ainakaan pidä paikkaansa. Myöskin se on naurettava ajatus, että naiset meikkaisivat vain miesten takia. Sekään ei pidä paikkaansa ja onneksi se uskomus onkin hiipumassa pois. 
meikki2
Harmillista mielestäni on vain se, että monet ihmiset eivät halua poistua kotoaan, jos heillä ei ole meikkiä. Olisi mahtavaa, jos jokainen pystyisi hyväksymään omat luonnolliset kasvonsa sellaisina kuin ne ovat ja olla välillä kokonaan ilman meikkiä, ihmisten ilmoillakin. Ne piirteet, jotka itse luokittelee virheiksi naamassaan, voi jonkun toisen mielestä olla juuri ne yksityiskohdat, joita pitää ihmisessä viehättävinä. Itse ainakin ajattelen niin, että juuri ne yksityiskohdat, joita kullakin on, tekevät ihmisestä vain mielenkiintoisemman näköisen ja jokainen on kaunis ilman meikkiäkin. Sitä paitsi, eikö ole aika siistiä, että maailmassa ei ole ketään, jolla olisi täysin samanlaiset kasvot kuin sinulla? Haastankin kaikki, jotka tuntevat olonsa epämukavaksi julkisilla paikoilla, jos meikkiä ei ole naamassa, kokeilemaan olemaan meikittä. Luulen vahvasti, ettei se ole niin kamalaa, mitä jotkut ajattelevat, itseasiassa se on aika vapauttavaa! Mikäs sen parempaa kuin vain lähteä jonnekin extempore ilman, että tarvitsee erikseen miettiä meikkiä. 

2 kommenttia:

  1. Lopetin itse meikkaamisen noin kolme vuotta sitten ja se oli äärettömän vaikea päätös. Kun tapasin silloisen poikaystäväni ensimmäisen kerran meikittä, meinasin itkeä pelosta, sillä ahdisti tilanne niin paljon. Siitä tilanteesta on päädytty siihen, että meikkaan muutaman kerran vuodessa jos sitäkään. On huomattavasti vapauttavampaa olla ilman meikkiä sekä oma minäkuva on parantunut meikittömyyden myötä todella paljon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! Ja ymmärrän kyllä, että ensimmäistä kertaa meikittä olo on varmasti pelottanut aivan vietävästi, mutta aivan mahtavaa, että nykyään voit olla ilman meikkiä huoletta! :)

      Poista