lauantai 6. lokakuuta 2018

Ihmiset, joita ihailen

Heipparallaa, tällä kertaa onkin hieman erilaisempi postaus, aion nimittäin esitellä ihmiset, joita syystä tai toisesta ihailen ja katson ylöspäin. 

Arman Alizad 

Kuva: mesta.net
Arman Alizad tekee todella laadukasta journalismia. Hänen ohjelmansa käsittelevät monipuolisesti niin maailmalla tapahtuvia asioita kuin Suomenkin ajankohtaisia aiheita. Armanilla on kyky käsitellä asioita ja ihmisiä ennakkoluulottomasti ja hän tarkastelee ilmiöitä puolueettomasti ja monelta kantilta. Ne ovat mielestäni toimittajan tärkeimmät ominaisuudet. Olen seurannut Armanin ohjelmia jo useamman vuoden ja todennut, että parempaa journalistia saa hakea. Suosittelen ehdottomasti katsomaan Arman ja Viimeinen ristiretki-sarjaa, jossa hän matkustaa ympäri maailmaa pureutuen mitä mielenkiintoisimpiin aiheisiin. Arman Pohjan tähden alla-sarja ei Viimeisen ristiretken rinnalla kalpene, siinä Arman käsittelee suomalaisen yhteiskunnan epäkohtia, kuin myös tutustuu suomalaisiin arjen sankareihin. Yhtenä haaveammattina minulla on edelleen olla toimittaja ja jos joskus siihen ammattiin päädyn, toivon olevani edes puoliksi yhtä hyvä kuin Arman! 
Kuva: vihreät.fi
Pekka Haavisto

Pekka Haavistoa ihailen hänen rauhallisesta ja asiallisesta käytöksestään politiikassa. Haavisto on tehnyt merkittävää työtä rauhan saavuttamisen eteen eri maissa. Luonnollisesti myös hänen arvonsa kohtaavat omieni kanssa, esimerkiksi luonnonsuojelu ja yhteiskunnassa heikommassa asemassa olevan puolustaminen. Usein poliitikot näyttäytyvät julkisuudessa helposti malttinsa menettävinä kuumakalleina, mutta Pekka osaa olla hermostuttavankin tilanteen aikana hyvin rauhallinen ja kohdata ihmisen kuin ihmisen kunnioittavasti. Tällaista käytöstä tarvitaan lisää politiikkaan, kaikkien huutaessa toistensa päälle ilman minkäänlaisia neuvottelutaitoja, syntyy vain sekamelska, josta tavallinen kansalainen ei ota mitään tolkkua. 
Minulla on ollut kunnia tavata Pekka Haavisto peräti kaksi kertaa hänen viime presidentinvaalikampanjansa aikana. Ensimmäisen kerran, kun hän oli julkaissut kirjansa ja hän oli Jyväskylän akateemisessa kirjakaupassa haastateltavana siihen liittyen. Ostin siis hänen kirjansa ja sain omistuskirjoituksen! Toisella kerralla hän oli Jyväskylän Sepän kauppakeskuksessa puhumassa vaaliteemoistaan ja sain ystäväni kanssa kuvan hänen kanssaan. 
Maria Veitola 
Kuva: vauva.fi

Maria Veitola on nainen, joka herättää mielipiteitä. Toiset pitävät hänestä, toiset eivät voi sietää. Itse ihailen Maria Veitolaa sen takia, että hän on todella aito. Hän ei vedä mitään roolia, vaan on vain oma itsensä. Hän uskaltaa keskustella aiheista, jotka usein lakaistaan maton alle. Hyvänä esimerkkinä tästä on miten avoimesti hän puhuu esimerkiksi mielenterveysongelmista ja siitä, että on ihan normaalia käydä terapiassa. Usein juurikin mielenterveysongelmat eivät tule kovin useasti puheeksi ja keskustelua niistä jopa vältellään, puhumattakaan terapiassa käymisestä, joka valitettavasti vieläkin saatetaan kokea häpeän aiheena. On mahtavaa, että Maria on koittanut saada muutosta tähän! Maria inspiroi minua myös hänen erikoisen vaatetyylinsä ansiosta. Hän uskaltaa pukeutua erilailla ja innostaa muitakin uskaltamaan pukeutua juuri siten kuin kukin haluaa. Kaikin puolin, Maria on vain niin rohkea ja vahva nainen, että häntä on vain ihailtava. 

Tove Jansson (1914-2001) 

kuva: ft.com
Tove Janssonin taide on mielestäni todella ihanaa. Jotenkin uskomatonta, että hänellä oli kyky luoda jotain niin suloista ja yksityiskohtaista taideteoksissaan. Olen käynyt hänen näyttelyssään Helsingin Ateneumissa vuonna 2014 ja oli kyllä aivan huikea! Tove Janssonin teoksista saan myös itse inspiraatiota, jos jotain piirrän. Luonnollisesti minulta löytyy myös muumimukikokoelma, jota täydennän aina kun se on rahallisesti mahdollista. Tove Janssonissa kiehtoo myös se, että hän oli aikansa edelläkävijä naistenoikeuksien osalta. Hän on käsitellyt naisten asemaa myös muun muassa muumisarjakuvissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti