torstai 18. lokakuuta 2018

6 lukuvinkkiä pimeneviin iltoihin

Hei! 

Näin syksyisin on ihanaa kaivautua peiton alle ja käpertyä lukemaan hyvää kirjaa jonkin hyvän lämpimän juoman tai napostelemisen kanssa. Mutta mitä tehdä, kun ei tiedä mitä lukea? Siinä tapauksessa tämä postaus voi auttaa! Esittelen nimittäin omat kirjasuosikkini, kenties sieltä löytyy sinunkin suosikkisi! 
AH5A5634

J.R.R. Tolkien: Hobitti 

Tämä fantasian klassikko on aivan mahtavaa luettavaa. Tarina vie mennessään heti alusta alkaen ja Tolkienin kerronta Keski-Maan tarumaailmasta on vailla vertaa! Hobitti sopii ehdottomasti luettavaksi silloin, kun haluaa irrottautua kokonaan tosielämän stressistä ja murheista. Jos haluat lukea hobitin, mutta haluat nauttia samalla kauniista kuvituksesta, niin Tove Janssonin kuvittama teos voi löytyä kirjastosta tai luultavasti ainakin Suomalaisesta Kirjakaupasta. Itse luin ensimmäisen kerran Hobitin juurikin Tove Janssonin kuvittamana ja voin vain suositella! Janssonin suloiset piirustukset kuvaavat todella hyvin hobittimaailmaa. 
AH5A5660

J.R.R. Tolkien: Taru sormusten herrasta-trilogia 

Kun Hobitti on mainittu, ei voi olla mainitsematta Taru sormusten herrasta-trilogiaa, onhan se Hobitin legendaarinen jatko-trilogia, vaikka tarina keskittyykin pääosin eri henkilöihin kuin Hobitissa. Taru sormusten herrasta-trilogia on todella hieno tarina sinnikkyydestä, ystävyydestä ja klassisesta hyvän ja pahan taistelusta. Kuten Hobitissakin, tarina tempaa mukaansa. Ehdottomasti jokaisen fantasiaa rakastavan lukutoukan valinta. 
AH5A5627

George R.R. Martin: Tulen ja jään laulu-sarja 

Fantasiateemalla jatketaan, Tulen ja jään laulu-kirjat ovat supersuositun Game of Thrones-sarjan takana. Tämäkin kirjasarja on aivan uskomattoman hyvä ja juonenkäänteet todella yllättäviä, koskaan ei tiedä mitä tapahtuu ja juuri se tekee näistä kirjoista ainutlaatuisia. Varaudu siihen, että kun tartut näihin kirjoihin, et välttämättä pysty laskemaan niitä käsistäsi! Varaudu myös siihen, ettei suosikkihahmosi välttämättä pysy hengissä, sarja on tunnettu juurikin odottamattomista kuolemista ja brutaaleista tapahtumista (tosin, jos katsot Game of Thrones-sarjaa, olet varmasti jo tottunut edellämainittuihin!) Lisäksi vaikka seuraisitkin sarjaa, kannattaa kirjat ehdottomasti lukea, koska sarja ei monessa kohtaa noudata kirjojen tapahtumia. Kaiken lisäksi Game of Thrones on jo mennyt tarinaltaan kirjojen edelle. Tulen ja jään laulu-kirjoja on ilmestynyt kaikkiaan 7 kappaletta (Miekkamyrsky ja Lohikäärmetanssi molemmat kahtena niteenä), joten tästä kirjasarjasta on iloa pitkäksi aikaa.

Jojo Moyes: Kerro minulle jotain hyvää, Jos olisit tässä 

Fantasiasta riipaisevaan rakkaustarinaan. Jojo Moyesin Kerro minulle jotain hyvää on todella koskettava tarina Louisasta, joka päätyy työskentelemään vaikeasti halvaantuneen miehen, Willin, henkilökohtaisena avustajana. Jottei jo valmiiksi vaativa työ olisi tarpeeksi, on Will todella masentunut ja Louisa yrittää parhaansa mukaan saada ilon takaisin Willin elämään ja siinä samalla rakastuu häneen palavasti. Jos olisit tässä on Kerro minulle jotain hyvää-kirjan jatko-osa, joka sekin on vähintäänkin yhtä hyvä ja koskettava kuin ensimmäinen kirja. Molemmat näistä kirjoista saavat kyynelkanavat avautumaan, mutta myös nauramaan. Jojo Moyes on taidokkaasti yhdistänyt raskaaseen aiheeseen myös huumoria. 

Jodi Picoult: Sisareni puolesta 

Jodi Picoultin Sisareni puolesta käsittelee myöskin aika rankkaa aihetta, perhettä, jossa kamppaillaan syöpää vastaan. Perheessä on kaksi tytärtä, joista toisella on syöpä. Kuitenkin, perheen molemmat tyttäret joutuvat kärsimään tuosta pirullisesta taudista niin fyysisesti, kuin henkisestikin, nimittäin nuorempi sisar toimii syöpää sairastavalle siskolleen solu-ja kudospankkina. Pienestä tytöstä lähtien on ollut itsestäänselvää, että hän on sisarensa "pelastaja", mutta missä on tytön oikeus omaan ruumiiseensa? Tämä on todella koskettava ja jännä kirja, suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka pitävät traagisista aiheista lukemisesta!

Laura Lindstedt: Oneiron 

Tämä vuoden 2015 Finlandia-voittaja on varmaan yksi oudoimmista kirjoista, jonka olen koskaan lukenut -mutta ehdottomasti hyvällä tavalla! Seitsemän naista päätyy kuolemanjälkeiseen välitilaan, josta poispääsyä ei ole. Siellä he jakavat muistojaan edellisistä elämistään ja tutustuvat toisiinsa. Vahva suositus, tämä kirja pistää ajattelemaan! 


6 kommenttia:

  1. Kiitos vinkeistä. Tolkienit on minulla lukematta, enkä usko niitä lukevanikaan. Moyesit on huippuja. Tuon Sisareni puolesta otan lukulistalle. -Katta /Arki(paska)ruokaa

    VastaaPoista
  2. Hyvät vinkit, meillä onkin luettu Tolkienit moneen kertaan :) Täällä kun asustaa kaksi ihan super fania :D

    VastaaPoista
  3. Tolkienia olen yrittänyt lukea. Ei vain ollut minun juttu. Sisareni puolesta ja Oneiron päätyvät lukulistalle! Kiitos vinkeistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on totta, ettei Tolkien aivan kaikille käy. Mukava kuulla, että listauksesta löytyi luettavaa! :)

      Poista
  4. Mun on pitänyt niin pitkään lukea tuo Hobitti -kirja mutten vaan ole saanut aikaiseksi! Tosi hyvät lukuvinkit ;)

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista