torstai 3. marraskuuta 2016

Saksan reissu osa 2: Dortmund Zoo

Tällä kertaa kerron päivästämme Dortmundin eläintarhassa, joka sekin oli pyöräilymatkan päässä. 

Lähdimme joskus puolen päivän aikaan matkaan ja reissumme kesti useamman tunnin, oli kuitenkin sen verran iso eläintarha kyseessä. 
IMG_2557
Heti ensimmäisenä eläintarhan alueelle tultaessa oli vastassa suihkulähde ja sen ympärillä vesilintuja. 
IMG_2578
Kamelit olivat hieman laiskalla päällä. 
IMG_2627
Merileijonat olivat virkeämmällä päällä, ne olivat niin vikkeliä, että sain napattua niistä vain pari kuvaa, vaikka jonkin tovin poikaystäväni kanssa vietimme yrittäen saada niitä ikuistettua! 
IMG_2630

IMG_2661
Aika muikea ilme tällä kissaeläimellä nukkuessaan<3 
IMG_2663
IMG_2673
IMG_2693
IMG_2708
IMG_2729
Kirahvit olivat aika vaikuttavia ilmestyksiä! Toki tiesin, että ne ovat isoja, mutta siitä huolimatta livenä niiden näkeminen on aivan eri asia kuin katsella televisiosta! Niiden rinnalla tuntee itsensä aika pieneksi. 


Eläintarhassa oli ihan mukavaa, vaikka välillä tulikin hieman huono omatunto siitä, että esimerkiksi tiikeri käveli vain edestakaisin häkissään, kun ei ollut virikkeitä, eikä tarpeeksi isoa liikkumatilaa. Yleensä olen eläintarhoja vastaan, mutta annoin kuitenkin periksi kannassani ja kävin siellä. Onhan siinä toki sekin, että eläintarhassa eläimet ovat turvassa esimerkiksi salametsästykseltä ja muilta vaaroilta.... 

Eläintarhassa tarpomisen jälkeen meillä oli todella kova nälkä, eikä eläintarhassa myyty mitään nälkää taltuttavaa, joten lähdimme etsimään. Onneksi ei tarvinnut pitkään etsiä, koska aika heti löysimme turkkilaisen pizza/kebabpaikan. Aluksi tuntui siltä, että saimme oudoksuvia katseita, aivan kuin emme kuuluisi kyseiseen ruokapaikkaan tai aivan kuin olisimme keskeyttäneet jotain. Vähän ajan kuluttua kuitenkin tehtyämme tilauksemme tunnelma muuttui ja henkilökunta kysyi mistä olemme kotoisin ja olivat innostuneita, kun kerroimme olevamme Suomesta. Siinä sitten jonkin aikaa keskustelimme heidän kanssaan Suomen kulttuurista ja Saksan eroista siihen. Erona ainakin se, että saksalaiset ovat paljon puheliaampia kuin suomalaiset! 

Syönnin jälkeen suuntasimme botanischer garten Rombergparkiin, eli kasvitieteelliseen puutarhaan. Tosin kävimme vain sen puisto-osuudella, koska varsinainen kasvitieteellinen oli silloin kiinni. En koe tarpeelliseksi jakaa sieltä otettuja kuvia, koska ne eivät kovin kummaisia ole muun muassa harmaan sään takia. Muutenkin puisto oli aika tavanomainen, ei mikään erikoinen muihin puistoihin verrattuna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti