sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Saksan reissu osa 1

Noniin, nyt olisi vihdoin ja viimein aika kirjoittaa Saksan reissustamme, jonka teimme elokuussa. Kuvia ei tullut otettua ihan joka päivä, eikä joka paikasta, missä olimme, mutta tärkeimmistä ja mielenkiintoisimmista paikoista kuvia kyllä löytyy. 

Olin Saksassa poikaystäväni kanssa siis 2 viikkoa ja majoituimme Dortmundissa, poikaystäväni pitkäaikaisen tuttavapariskunnan luona (he ovat poikaystäväni äidin ystäviä). Aluksi oli outoa majoittua täysin tuntemattomien ihmisten luona, mutta pikkuhiljaa siihenkin tottui. Myös kielitaito oli aika ruosteessa, mutta sain kuitenkin jonkin verran puhuttua heidän kanssaan saksaa ja loput kommunikoinnit sitten englanniksi. 

Ensimmäiset päivät menivät lähinnä kaupunkiin tutustuessa ja hieman shoppaillessa. Iltaisin pelailimme lautapelejä ja olimme vain. Meillä oli oma huone käytössämme, joten halutessamme saimme olla aivan omassa rauhassamme. 

Kävimme myös muutaman kerran Hagenissa, jossa poikaystäväni äidin kummitäti asuu. Kävimme hänen kanssaan pariin otteeseen syömässä eräässä todella hyvässä kiinalaisessa ravintolassa nimeltään Kota Radja, jonka kuva löytyy alta. 
Kota Radja
Kota Radjan ympäristössä on kaunis puisto, jossa kävimme ennen syömistä käveleksimässä.
germany
park

Parina iltana kävimme myös pelaamassa biljardia kävelymatkan päässä olevissa biljardibaareissa. Yhtenä iltana menimme kaikki neljä yhdessä, toisena taas menimme kahdestaan. Yllättävän mukavaa biljardi on, vaikka itse en ole siinä lainkaan hyvä, toisin kuin poikaystäväni... 
pool

Poikaystäväni kävi myös ajamassa kartingia yhdellä maailman suurimmista sisäkarting-radoista ja minä olin katsomassa. Alunperin minunkin oli tarkoitus ajaa, mutta en loppujen lopuksi siihen uskaltautunutkaan. Mukavaa sitä oli kuitenkin katsella! Eikä karting-radallekaan ollut pitkä matka, pyörällä pääsimme sinnekin menemään mukavasti! 
carting

Tämän postauksen kuvat ja kertomani ajanviettotavat olivat sellaisia, jotka eivät oikein muiden Saksan postausaiheiden kanssa sovi samaan, joten arvelin koota näistä sitten aivan oman postauksensa. Tämän postauksen jutut saattavat ehkä kuulostaa tylsiltä, mutta kyllä tuon kahden viikon aikana oli mielestäni todella hyviä sellaisetkin päivät, jolloin ei ollut mitään kummempaa ohjelmaa vaan juuri tuollaista rentoa tekemistä! Mutta tottahan toki tuossa kahdessa viikossa kävimme myös nähtävyyksissä ja muissa mielenkiintoisemmissa paikoissa ja niistä on tulossa myös postauksia piakkoin! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti