lauantai 22. lokakuuta 2016

Missä mennään?

Yli kaksi kuukautta taukoa blogin päivittämisessä, huhhuh. Osaankohan enää edes kirjoittaa? Minun ei siis ollut tarkoitus pitää todellakaan näin pitkää taukoa, alkuperäinen suunnitelma oli pitää taukoa ainoastaan se 2 viikkoa, minkä olin poikaystäväni kanssa Saksassa. Mutta kuinkas sitten kävikään? Muutin Jyväskylään ja aloitin saman tien koulun kun palasin Saksasta ja sen jälkeen on tuntunut siltä, ettei aikaa blogille ole vain ollut, tai jos olisi ollutkin niin olen sen ajan halunnut viettää muissa merkeissä rentoutuen. Voisi luulla, ettei amiksessa oleminen vie aikaa paljon ollenkaan ja energiaa riittää kaikkeen muuhunkin vaikka millä mitalla, mutta ehei, koulun alusta lähtien minulla on ollut aika pitkiä päiviä, joiden jälkeen olen halunnut vain rojahtaa sohvalle katsomaan Netflixiä. Tietysti kun 2 vuodessa lähihoitajan tutkinnon suorittaa, niin onhan aikataulu väkisinkin aika tiivis. 

Mutta mitkä fiilikset minulla sitten on tämänhetkisen opiskelun suhteen? Pakko sanoa, että ehkä hieman ristiriitaiset. Tykkään todella paljon lähihoitajaksi opiskelusta ja oppiaineet ovat olleet mielenkiintoisia, mutta siitä huolimatta minulla on kokoajan sellainen tunne, että haluan ammattikorkeakouluun tai yliopistoon nyt heti. Kait se on jonkinlaista huonommuuden tunteen kokemista, tuntuu että monet entiset luokkakaverit ovat päässeet unelma-alalleen AMK:hon tai yliopistoon ja itse olen siinä epäonnistunut ja mennyt alemman koulutustason oppilaitokseen, koska olen yksinkertaisesti tyhmä. Ja näin sanomalla en todellakaan tarkoita, että amiksen käyneet ja sen jälkeen työllistyneet olisivat tyhmiä, päinvastoin, mahtavaa jos on löytänyt oman unelma-ammattinsa juurikin ammattiopistosta! Jotenkin sitä vain on itselleen todella ankara, minullakin kun oli tavoitteena päästä AMK:hon sosionomiksi tai yliopistoon sosiaalityöntekijäksi, niin totta kai sitä ruoskii itseään, kun ei ole päässyt tavoitteeseensa. Yritän kuitenkin lohduttautua sillä, että minulla sentään on joku opiskelupaikka ja etenkin sellaisella alalla, joka kuitenkin on aika lähellä sitä ammattia, jossa tulevaisuudessa haluaisin työskennellä! Kaiken lisäksi tällä alalla töitä näyttää riittävän, joten sekin on aika mahtava juttu tulevaisuuutta ajatellen. 
IMG_2539
Tämä kuva on otettu joskus heinäkuun lopussa vanhempieni kesämökiltä. Ei ehkä sovi aiheeseen, mutta halusin edes yhden kuvan postaukseen ja tämä oli ehkä se kaikken sopivin. 

Mutta vaikka lähihoitajaksi opiskelussa onkin paljon hyviä puolia, päätin kuitenkin hakea tämän syksyn yhteishaussa sairaanhoitajaksi ja kätilöksi. Sairaanhoitajaksi opiskelu on itseasiassa alkanut kiinnostaa vasta viime aikoina, joten ajattelin, että miksipä ei. Nyt  vain jännitän, tuleeko kutsua varsinaiseen valintakokeeseen. Esivalintakoe ei taaskaan mennyt kovin hyvin, joten en toivo liikoja. 

Mutta mitä kuuluu muuhun elämään? Itseasiassa aika hyvää, Jyväskylässä asuminen on mielestäni todella mukavaa, asuinhan ennen tuppukylässä, joten Jyväskylän tarjoamat mahdollisuudet tuntuvat luksukselta, esimerkiksi siis se, että kauppakeskus on lyhyen matkan päässä, ennen kun joutui matkustamaan noin 2 tuntia toiseen kaupunkiin, että löysi sellaisen! Myöskin harrastusmahdollisuuksia löytyy laidasta laitaan, kun vain osaisi päättää minne mennä ja ennen kaikkea uskaltautuisi kokeilemaan! 

Mutta tässä kaikki tällä kertaa, yritän tehdä Saksan matkasta postauksen/postaukset pikimmiten, kunhan ensin edes saan katsottua ottamani kuvat läpi ajan kanssa ja valikoitua niistä blogiin pääsevät otokset. Yritän tällä kertaa pysyä blogin päivittämisessä edes kohtalaisen aktiivisena, nyt kun muistan miten mukavaa tämä on! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti