tiistai 2. elokuuta 2016

To do in Germany

Huhhuh, jälleen tuli pidettyä tahaton tauko bloggaamisessa, vaikka paljon postausideoita minulla olisikin listattuna! Tauko johtuu lähinnä siitä, että muutimmea avomieheni kanssa pois entisestä kämpästämme. Saimme myös Jyväskylästä asunnon, jonne viemme ensimmäisen muuttokuorman huomenna ja olemme myös siellä ensimmäistä kertaa yötä! Siitä melkein saman tien lähdemmekin jo Saksaan, johon tämä postaus siis vahvasti liittyy! 

Lentomme Saksan Dortmundiin lähtee siis 5.8. ja olemmekin siellä 2 viikkoa, varmasti tosin käymme muissakin lähikaupungeissa. Olen tehnyt matkapäiväkirjaani to do-listan tuolle kyseiselle ajalle, jonka aion nyt kertoa teillekin! 
1. Käy Burg Altenassa 
Kyseessä ilmeisesti siis vanha linna. Avomiehen mukaan se on aika hieno ja mielenkiintoinen, joten mikäpä ettei! Linnat sitä paitsi ovat minunkin mielestäni kivoja kohteita käydä tutustumassa. 

2. Käy tippukiviluolassa 
Jep, jep, nekin ovat mielenkiintoisia ja kauniita paikkoja! En nyt muista, sanoiko avomies sen kyseisen tippukiviluolan, johon olemme menossa olevan Dortmundissa vai missä, mutta joka tapauksessa kuitenkin aika lähellä Dortmundia, jossei muuta. 

3. Käy kiipeilypuistossa 
En ole käynyt vielä Suomessakaan minkäänlaisessa kiipeilypuistossa, mutta ehkä kenties Saksassa tulisi siellä käytyä! Avomieheni olisi ainakin innoissaan, hän kun on viimeksi käynyt kiipeilypuistossa joskus lapsena Saksan reissullaan. 
4. Käy huvipuistossa 
On kyllä siitäkin aikaa, kun on käynyt minkäänlaisessa huvipuistossa viimeksi! Kävisimme ilmeisesti Phantasialand-nimisessä huvipuistossa, joka siis ei ole Dortmundissa, mutta kuitenkin siedettävän matkan päässä sieltä, mennen joko junalla tai autokyydillä. 

5. Käy baarissa/pubissa 
Tarkoituksena ei ole ryypätä itseään känniin vaan ihan vain käydä katsastamassa minkälainen baari/pubikulttuuri Saksassa on. Jos olisin oluen ystävä, niin maistaisin Saksan kuuluisaa olutta, onhan Saksan olut niin kuulu, mutta tähän mennessä minkään kaljan maku ei ole niinkään viehättänyt, niin tuskin myöskään Saksan, tai eihän sitä toki tiedä! 

6. Tee pyöräretkiä 
Ilmeisesti avomieheni tuttavapariskunta, joiden luona majailemme ovat kovia pyöräilemään, joten varmasti teemme yhdessä pyörälenkkejä. Sepä onkin paras tapa tutustua maisemiin! 

7. Maistele perinteisiä saksalaisia ruokia 
Majoitumme avomieheni tuttavapariskunnan luona, joten varmasti tulee maisteltua Saksan perinteisiä ruokia, todennäköisesti kun syömme kuitenkin yhdessä. Ja täytyy myöntää, että pakko minun on myös sitä kuuluisaa currywurstia maistaa, vaikka yleensä en punaista lihaa syökään, joten tämän kerran lipsunta annettakoon anteeksi! 
8. Käy syömässä ravintolassa 
Liittyy aika tavalla tuohon edelliseen. Missään luxus-ravintolassa ei nyt ole tarkoitus käydä, mutta olisi kuitenkin mielenkiintoista tutustua Saksan ravintola-tarjontaankin. 

9. Shoppaile 
Aika itsestäänselvää totta kai, onhan tarjonta Suomeen verrattuna varmasti isompi ja hinnatkin todennäköisesti halvemmat. Tarkoituksena ei ole kuitenkaan shoppailla määrättömästi, vaan järkevästi. Olisi hyvä, jos löytäisin uuden lompakon ja kivemman suojakotelon puhelimelleni. 

10. Puhu saksaa! 
Pakosti tulee puhuttua, mutta tavoitteena olisi, että sitä saisi puhuttua ihan sujuvasti ilman sitä, että koko ajan turvautuu englantiin. Eli siis myös rohkeutta kielen käyttöön haluaisin treenata. 


Siinäpä asioita, joita haluaisimme tehdä kahden viikon reissullamme! Varmasti olisi paljon muitakin listattavia asioita, mutta jos nuokin tulisi tehtyä niin hyvä olisi. Valitettavasti taas joudun pistämään blogin matkan ajaksi tauolle, koska en millään ehtinyt ajastaa postauksia sille ajalle, vaikka olisin halunnutkin. On toki mahdollista, että siellä ollessani ehtisin postailla, mutta sitä en uskalla luvata. 


5 kommenttia:

 1. Ootko lopettanu bloggaamisen...? :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En, mutta jälleen kerran tuntuu siltä, ettei aikaa blogille jää tarpeeksi koulun ja sen lisäksi vielä pääsykokeisiin luvun takia:/ Haluaisin kyllä taas ruveta kirjoittelemaan! Mutta jospa sitä aikaa järkkääntyisi tässä pikkuhiljaa:)

   Poista
 2. Haetko johonkin muualle opiskelee ja miks? Mäkin luulin jo sun lopettaneen bloggaamisen...

  VastaaPoista
 3. Joo, hain sairaanhoitajaks tän syksyn yhteishaussa. Ja siksi haen, koska sairaanhoitajaksi opiskelu AMK:ssa kiinnostaa enemmän kuin lähihoitajaksi opiskeleminen, lähihoitaja kun oli alunperinkin minulle se varavaihtoehto kun en päässyt AMK:iin sosionomiksi tai millekään muullekaan sote-linjalle siellä. Vaikka lähihoitaja on tottakai todella hyvä pohja noille AMK:in tutkinnoille:)

  VastaaPoista
 4. Joo, hain sairaanhoitajaks tän syksyn yhteishaussa. Ja siksi haen, koska sairaanhoitajaksi opiskelu AMK:ssa kiinnostaa enemmän kuin lähihoitajaksi opiskeleminen, lähihoitaja kun oli alunperinkin minulle se varavaihtoehto kun en päässyt AMK:iin sosionomiksi tai millekään muullekaan sote-linjalle siellä. Vaikka lähihoitaja on tottakai todella hyvä pohja noille AMK:in tutkinnoille:)

  VastaaPoista