tiistai 19. huhtikuuta 2016

Piece of cake

Pitkästä aikaa sain viikonloppuna inspiraation leipoa jotakin. Halusin tehdä jonkun kuivakakun ja päädyin leipomaan tiikerikakkua, jonka ohjeen löysin kotikokki.fi-sivustolta. Valitsin ohjeista sen nimisen kuin "Vanhanajan tiikerikakku" ja se onnistui todella hyvin! 
baking

Tarvitset: 
250 grammaa voita tai margariinia (itse käytin voita) 
n. 4dl sokeria 
n. 6dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa 
1tl leivinjauhetta 
½dl maitoa 
2 rkl kaakaojauhetta 
vaniljasokeria oman maun mukaan (itse laitoin ehkä 2-3tl) 

Vaahdota voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää maito ja leivinjauhe jauhoihin sekoitettuna, jauhot ja voivaahto. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita kaakaojauhe toiseen osaan. Laita taikina vuorotellen voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (itse jouduin käyttämään vehnäjauhoa, koska meillä ei ollut korppujauhoja). Paista 175 asteessa 50-60 minuuttia, meillä kakku tosin oli uunissa 80 minuuttia ja sillä ajalla tuli todella hyvä, mutta aika riippuu todella paljon uunista. 
IMG_1433
Ja tässä näkyy lopputulos. Jos ihmettelette, mitä nuo vaaleat, ei ehkä niin houkuttelevan näköiset läikät ovat, niin ne ovat vehnäjauhoa ja rasvaa, koska jouduin tosiaan vehnäjauhoilla kakkuvuoan jauhottamaan. 
IMG_1442
Tiikerikakun raidatkin onnistuivat mielestäni hyvin, josta on kiittäminen poikaystävääni, joka halusi tehdä sen. Ja mikä tärkeintä, tämä vanhanajan tiikerikakku maistuu aivan ihanalta! Ei tämä todellakaan mikään terveysherkku ole, mutta kyllä ihmisen joskus pitää saada herkutella, täytyy vain muistaa kohtuus kaikessa. 

2 kommenttia:

  1. Tällanen postaus oli kiva! Musta tuntuu, että inspiroidun kaikista parhaiten kokeilemaan leipomisia ja uusia ruokia jos nään, että joku toinen on myös tehnyt, haha :D Seuraavan kerran kun oon jotakin kuivakakkua tekemässä niin muistampa siis tämän! :) Muistan kerran kokeilleeni tiikerikakkua ja en saanu sitä raitaa siihen ollenkaan noin nätisti, tuossa tosiaan on hyvin onnistunut :)

    http://riikkamaria.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että postaus inspiroi! :) Ja joo, en usko että itsekään olisin osannut noita raitoja tehdä, paitsi ehkä nyt, kun stalkkasin miten poikaystäväni ne teki:'D

      Poista