perjantai 15. huhtikuuta 2016

Kasvivauvat

Tässä kevään aikana meille on kotiutunut jonkin verran kasveja. Kasveja meillä on tällä hetkellä 8, mutta lajeja on 6 (Tomaatteja ja enkelinsiipiä on kaksi kappaletta). Emme ole itse ostaneet kuin Fiikuksen, loput tulivat poikaystäväni äidiltä ja minun äidiltäni. Nyt ne sitten pääsevät esille täällä blogissakin! 

fiikus ja enkelinsiipi
Tässä vasemmalla on siis fiikus ja oikealla enkelinsiipi. Fiikusta ollaan nyt kasteltu aika varoen, ettei vain taas kävisi niin, että tappaisimme sen liiallisella kastelulla. 
onnenapila
Tässä ruukussa asustelee onnenapila, joka kukki kauniisti pari päivää sitten! Kukinto oli aika lyhyt, ehkä noin 2 päivää, mutta saattaa hyvin olla, että se tekee vielä muutaman kukan lisää, ainakin näytti siltä, että sillä olisi ollut muutama nuppu. Tällaisia kukkivia kasveja haluaisin joskus kyllä lisää! 
IMG_1310
Näissä ruukuissa kasvaa tomaatintaimet. Nämä saimme äidiltäni, joka pelkäsi tappavansa nuo, joten antoi meille. Aluksi nuo molemmat olivat siis samassa ruukussa, mutta erottelimme ne poikaystäväni kanssa eri ruukkuihin, että ne saisivat lisää kasvutilaa. Poikaystäväni äiti ihmetteli, miten nuo tomaatit ovat jo noin isoja, kun hänellä itsellään tomaatit ovat vielä aika pieniä. Ei kyllä mitään hajua itsellänikään, sen vain tiedän, että nuo tomaatit on kasvatettu jonkun kaupan tomaatin siemenistä. No, toivottavasti meidän hoidossamme nuo tomaatit jatkaisivat kasvuaan ja tuottaisivat meille tomaatteja!
IMG_1328
Tämän kasvin nimeä en kyllä muista/tiedä. Tämän saimme maaliskuun aikoihin poikaystäväni äidiltä. Ihan kiva, raikkautta tuova vihreä kasvi. 
IMG_1331
Ja tässä toinen enkelinsiipi amppelissa. Tuo amppeli on siis olohuoneen ikkunan edessä ja pöydän yläpuolella, jossa on kynttilöitä ja näitä esittelyssä olevia kasveja, (kaikki kasvit tosin eivät ole sillä pöydällä). Haluaisin tuollaisia amppeleitakin lisää, ne tuovat jotenkin niin raikasta ja kodikasta tunnelmaa. Ainoa ongelma mikä noihin liittyy on niiden kastelu. Koska olen tämmöinen kääpiö, en melkein edes yletä kastelemaan tuota kunnolla. No, onneksi poikaystäväni on minua melkein 30cm pidempi, joten hän voi kastella amppelit.
IMG_1111
Tämä pikku kasvivauva on ilmeisesti tulilatva. Tämä tulilatva on ollut meillä aikaisemminkin, mutta isompana ja aika paljon huonokuntoisempana. Sain sen 18-vuotissyntymäpäivälahjaksi, mutta talven aikana sekin kuihtui. No, koska poikaystäväni äiti on viherpeukalo, hän otti tulilatvan hoivaansa ja katkoi siitä terveet oksat pois ja laittoi vesilasiin juurtumaan. Nyt yksi niistä on tuossa ruukussa, joten toivottavasti tällä kertaa se kasvaisi ja pysyisi elinvoimaisena. Tavoitteena olisi tietysti, että tuon saisi vielä kukkimaan, mutta se saattaa olla turha toivo. Olen kuullut, että hyvin harva kasveista, jotka kukkivat kaupasta ostettaessa kukkivat enää uudelleen. No, toivossa on kuitenkin hyvä elää!

Tuollaisia kasvivauvoja meillä on. Millaisia kasveja teillä on? Ja pidättekö ylipäätänsä huonekasveista? Ei kommentteja:

Lähetä kommentti