sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivä

Oho, viimeksi postailin tänne Halloweenina! Postaustauko pääsi siis taas venähtämään, johtuen yksinkertaisesti siitä, että en vain keksinyt mitään postattavaa tämän pimeän jakson aikana. Nyt kuitenkin teki mieli pitkästä aikaa kirjoittaa, nyt kun joulufiiliskin on alkanut pikkuhiljaa heräillä. 

Mutta mistä kirjoittelisin? Aloitetaan aluksi vaikka ihan peruskuulumisilla. Marraskuussa sain tietää syksyn YO-kirjoitusten tulokset YTL:ltä ja kaikista aineista tuli M, eli ruotsista, englannista ja terveystiedosta. Olen aika tyytyväinen tuloksiini ja M:ää itseasiassa niistä odotinkin. Koulussa tällä hetkellä on melko rentoa, tässä jaksossa minulla on vain kaksi kahdeksalta alkavaa päivää ja loppuina päivinä alkaa 10-13 aikoihin, ei ollenkaan hassumpaa. Muutenkin elämässä menee hyvin tällä hetkellä, niin parisuhteen ja yhdessä poikaystävän kanssa asumisen kanssa kuin muutenkin. 

Ja kuten jo mainitsinkin, itselläni alkaa jo pikkuhiljaa olla jouluolo. Harmittaa vain, että lumitilanne on täällä aika huono. Tällä hetkellä sitä tosin on, mutta näyttää siltä, että taas se sulaa pois. Höh. No, onneksi se ei latista kokonaan joulutunnelmaa. Aiemmin syksyllä kirjoitin suunnitelmastani tehdä elämäntaparemontti, mutta luonnollisesti näin joulun aikaan se hieman kärsii. Minä vain yksinkertaisesti rakastan liikaa pipareita ja joulutorttuja sekä etenkin joulusuklaita, ei niitä vain voi vastustaa! No, sen sijaan, että ruoskisin itseäni huonosta itsekuristani olen päättänyt antaa itselleni armoa. Ehdinhän ryhdistäytyä vaikka silloin tammikuussa, mutta siitä huolimatta pyrin säilyttämään kohtuuden jouluherkuttelussakin.  

Mutta herkuttelusta puheen ollen vietän tätä itsenäisyyspäivää vanhempieni luona kotikotona. Eilen illalla teimme äitini kanssa itse piparitaikinan ja tänään paistoimme ne pipareiksi. Meinasin muuten pilata koko taikinan liialla soodalla. Ohjeessa luki 2tl soodaa ja minä jostakin syystä luin sen 2dl:ksi. No, viisaana tyttönä mittasin 2dl soodaa ja laitoin jauhojen ja mausteiden kanssa sekaisin! Jostakin syystä en tajunnut ajatella, että niin, soodaa käytetään samalla periaatteella kuin leivinjauhoa, se kohottaa ja jos sitä laittaa liikaa, maistuu se aika ikävältä. Onneksi äiti tajusi kysyä minulta paljonko sitä laitoin (näki ruokalusikan soodapurkissa, sen avulla ammensin sitä desilitran mittaan) sanoessani määrän äiti ei oikein tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Nauruksihan se loppujen lopuksi meni. Päätettiin niin, että heitetään aiempi kuivien aineiden seos pois, koska mahdotontahan se soodan pois ottaminen olisi ollut. Annoin suosiolla äidin tehdä kuivien aineiden sekoituksen uudestaan, etten minä vain olisi taas jotenkin pilannut sitä. Hyviä pipareita joka tapauksessa tuli! 
IMG_0868IMG_0851
Ja kuten kuvasta näkyy äiti paistoi myös perinteiseen itsenäisyyspäivätapaansa joulutorttuja, ne olivat tosin valmistaikinasta, mutta todella hyviä nekin! Mutta minun itsenäisyyspäiväni jatkuu tästä Jyväskylän itsenäisyyspäivän paraatia katsellen (muuten en varmaan katsoisi, mutta tänä vuonna siellä marssii oma veli, niin josko vaikka bongaisin hänet sieltä!) ja tietysti illalla katsotaan linnanjuhlat yhdessä ja arvostellaan pukuja! 

Ai niin, älkää välittäkö tästä syksyisestä ulkoasusta, pyrin muuttamaan sen talvisemmaksi aivan piakkoin, kunhan omalle koneelle kämpillä pääsen! 


Liittyykö teidän itsenäisyyspäiväänne jotain perinteitä, vai onko se vain päivä muiden joukossa? Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti