tiistai 29. syyskuuta 2015

Yleistä höpinää

Opiskelumotivaatio on tällä hetkellä aika huipussaan. *sarkasmia*. Minulla oli koeviikolla ainoastaan tänään ollut psykolologian koe, mutta arvatkaapa kahdesti jaksoinko lukea? No en! Jotenkin kaiken tämän yo-koerumban jälkeen ei enää jaksa lukea heti perään kokonaista kirjaa psykologiaa, vaikka mielenkiintoista se onkin. No, tänään tein sen kokeen kuitenkin, vaikka en ollut lukenut yhtään, mutta ei se ehkä kuitenkaan tuntunut menevän aivan penkin alle. Kirjoitin aika paljon, yhtä paljon kuin silloin jos olisin lukenut kokeeseen, mutta totta kai vastaukset ovat varmasti ympäripyöreämpiä ja suppeampia verrattuna suoritukseen, jonka eteen olisin tehnyt töitä. 

Huomenna minulla on sitten vapaapäivä, tai no tavallaan itse otettu sellainen. Minulla ei ole koetta ja loppupäivälle olisi vain joku pesäpallo-ottelu (lukion opiskelijat vastaan opettajat), joka olisi kuulemma pakollinen meille lukiolaisille, mutta en tosiaan mene katsomaan. Olen luultavasti siihen aikaan Kuopiossa ostoksilla. En oikeasti kyllä ymmärrä tätä meidän lukion tapaa, jossa joka koeviikon viimeisen kokeen jälkeen on joku pakollinen ohjelmanumero, jonne jokaisen on tultava, ellei tosiaan ole hyväksyttävää poissaolon syytä. Eikö olisi kaikille mukavampaa vain päästää kaikki lähtemään kotiin heti kun kokeet on tehty? Noista ohjelmista kun ei oikeasti ole koskaan mitään käytännön hyötyä opiskelujen kannalta, pelkkää täyteohjelmaa, jonka aikana uupunut lukiolainen voisi yhtä hyvin rentoutua ja ottaa aikaa itselleen rankan koeviikon jälkeen (okei, okei, meillä abeilla se ei kovin rankka ollut, mutta muilla luultavasti oli). Olen jo ties kuinka monta kertaa manannut tätä systeemiä kavereilleni, mutta manaanpas nyt vielä tänne blogiinkin. Onko tämä meidän lukio ainoa laatuaan keksimään ylimääräistä ja usein vielä todella tylsää ohjelmaa koeviikon päätteeksi? 

Mutta valitus sikseen. Huomasin tässä joku aika sitten, että joulutunnelma tulee joka vuosi vain aikaisemmin. Tänä vuonna se iski jo nyt, syyskuun lopussa! Ja eihän siihen auttanut muu kuin tehdä vuoden ensimmäiset piparit ja joulutortut. Kaverit jo päivittelivät, että miten voin mennä jo joulufiiliksessä kun Halloweenikaan ei ole ollut vielä, no en minä tiedä, minä vain voin!
Huomasin myös, että syysloma on ilahduttavan lähellä. Ensi viikon perjantaina se alkaa ja se onkin itseasiassa jo tavallaan ensimmäinen lomapäivä, koska silloin on taksvärkkipäivä ja missäpä muuallakaan suorittaisin sen kuin kotikotona joko siivoten tai leipoen vanhemmille jotain hyvää. Syysloman suunnitelmiin kuuluu mummon luona Keravalla käynti poikaystäväni kanssa ja loppuloman suunnitelmat ovatkin vielä auki. 
IMG_0504
Vielä vähän aikaa mutustan näitä pipareita koneen ääressä, mutta kohta on riennettävä keittiöön tekemään selvää aivan järkyttävän kokoisesta tiskivuoresta. 

Tällainen ehkä hieman päiväkirjamainen kuulumispostaus tällä kertaa. Välillä tekee vain mieli kirjoittaa kuin päiväkirjaan, mutta hieman sensuroituna tietenkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti