torstai 11. kesäkuuta 2015

Bloggaaminen

Hei vaan taas kaikki pitkästä aikaa! Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa postauksen siitä, miksi aloitin pitämään blogia ja mitä se minulle merkitsee. Ajattelin, että nyt on pakko kirjoittaa tästä, koska olenhan kirjoitellut tätä blogia jo sellaiset puolitoista vuotta. 

Aloitin siis blogin pitämisen joulukuun lopussa 2013. Syy, miksi aloitin bloggaamisen oli se, että päiväkirjaan kirjoittaminen ei vain tuntunut riittävältä kirjoitusharrastukselta, halusin jotain näkyvämpää ja jotain, mihin voi liittää helposti kuvia ja muuta aineistoa. No, mikäs sen parempi vaihtoehto kuin blogi! Ja koska harrastan valokuvausta halusin myös valokuvani näkyviin muillekin kuin vain itselleni. Siispä ryhdyin tuumasta toimeen ja aloin miettiä blogin nimeä ja aihetta. Nimen keksiminen oli aika hankalaa, mutta loppujen lopuksi päädyin yksinkertaiseen, mutta mielestäni aika osuvaan mietelauseeseen: Enjoy the little things. Usean mielestä todella kliseinen ja kulutettu lause, mutta minun mielestäni todella hyvä elämänohje, koska onnellisuus syntyy mielestäni juurikin pienistä asioista. Blogin nimeksi se kävi mielestäni sen takia hyvin, koska elämän pienistä iloistahan minä tänne useimmiten kirjoittelen. Aihekin oli heti selvä: lifestyle, ehdottomasti. Lifestyle sen takia, koska mitään erikoisempaa harrastusta minulla ei ole ja pelkkä valokuvausblogi ei olisi myöskään toiminut, koska olisin halunnut kuitenkin kirjoitella samalla jotain elämästäni sekä mielipiteistäni ja todennäköisesti valokuvausblogi ei olisi muutenkaan pysynyt aktiivisena, koska välillä en vain keksi kuvausaiheita enkä muutenkaan luokittelisi itseäni kovin lahjakkaaksi valokuvaajaksi, olen pikemminkin sellainen harrastelijavalokuvaaja, jolla on järkkärillä kuvaamisesta vain perustiedot ja taidot (haluaisin kyllä kehittyä sen suhteen). 

Aiheen ja nimen mietittyäni olikin aika rueta rakentamaan blogin ulkoasua. Ja koska olen aivan todella onneton kaikkien css- ja html-koodien kanssa, päätin suosiolla tyytyä bloggerin mallin suunnittelutyökaluun. Aluksi olin luonnollisesti pihalla myös sen kanssa, mutta pikkuhiljaa opettelemalla sain kiinni sen ideasta ja jonkin ajan päästä osasin tehdä myös bannerin blogilleni (uskokaa pois, en aluksi tiennyt edes miten se tehdään). Postaukset olivat aluksi ehkä hieman tylsiä ja turhia, mutta pikkuhiljaa minulle alkoi hahmottua, mitä haluan blogiini kirjoittaa ja aloin panostaa enemmän. 

write collage Blogin kirjoittaminen on minulle todella tärkeä harrastus. Olen aina tykännyt kirjoittaa ja päiväkirjaakin olen kirjoittanut melkein siitä asti kun kynä vain jotenkuten pysyi kädessäni. Blogin kirjoittaminen eroaa päiväkirjasta siinä, että tänne saa helpommin laitettua kuvia ja siinä, että kuka tahansa voi lukea tätä, kun taas päiväkirjaani varjelen tarkasti muiden katseilta. Voisi tosin luulla, että minua harmittaa kun minun blogillani on vain 10 lukijaa, mutta ei se lukijoiden määrä ole pääasia bloggaamisessa. Myönnän toki joskus miettineeni bloggauksen lopettamista lukijoiden vähyyden vuoksi, mutta eihän siinä olisi järkeä. Miksi lopettaa tärkeä harrastus, vain sen takia ettei satu olemaan kovin suosittu? Teenhän tätä pääosin vain itseni iloksi, vaikka totta kai otan huomioon myös mahdolliset lukijoiden ja anonyyminä lukevien ehdotukset sekä välillä teen myös postauksia, jotka ovat suosittuja muiden blogien keskuudessa. En lopettanut myöskään sen takia, koska vaikka lukijoita on vähän, ovat hekin totta kai tärkeitä ja on mahtavaa, jos he nauttivat blogini lukemisesta. Olisi tavallaan epäreilua lopettaa blogin pitäminen noin heikon syyn takia, kun jotkut ihan oikeasti haluavat lukea tätä blogia. Virallisten lukijoiden lisäksi tätä blogiani seuraavat myös pari muualla asuvaa ystävääni sekä muutama sukulainen, joten tämän blogin kautta hekin saavat tietää hieman kuulumisiani, kun ei kovin usein ehditä näkemään.
On myös varmasti hauskaa lueskella tätä blogia joskus muutaman kymmenen vuoden päästä ja muistella kuvien ja kirjoitusten avulla, mitä sitä on oikein tullut tehtyä elämän varrella. Tai no olettaen tietysti, että tämäkin blogi vielä silloin löytyy jostakin internetin syövereistä, teknologian kehitys kun on niin huimaa, ettei tiedä, että katoaako tämäkin blogi jonnekin menneisyyteen. 

Minun mielestäni bloggauksen kuuluu olla rentouttavaa ja mukavaa. En halua ottaa stressiä siitä, vaikka kieltämättä välillä tulee kyllä stressattua, jos postaustauko venähtää liian pitkäksi. Mutta jos bloggaamisesta stressaa liikaa, niin se alkaa kyllä loppujenlopuksi näkyä postauksien laadussa, ainakin itselläni. 

Tällainen romaani tällä kertaa! Mitä mieltä olette, muut bloggaajat, oletteko suunnilleen samoilla linjoilla kanssani bloggauksen suhteen? 

6 kommenttia:

 1. Sulla on hyviä näkemyksiä ja mielipiteitä. Blogin kirjoittamisen suhteen olen sun kanssa samoilla linjoilla, vaikka itselläni ei blogia kovin kauaa ole vielä ollut. Pitää kuitenkin muistaa, että blogia kirjoitetaan itsensä vuoksi ja varmasti löytyy henkilöitä jotka taas tykkäävät lukea sun juttuja. Olet taitava valokuvaamaan! :)

  amandajokihaara.blogspot.com

  VastaaPoista
 2. Samaistun niin paljon sun tunteisiin! Mun monet onnettomat blogi yritykset ovat juurikin kaatuneet siihen, ettei blogi ole suosittu ja en ole sen takia enää jaksanut innostua siihen! Mut nyt on taas uus blogi pystyssä :)

  Sun blogi on mukavan selkee ja sitä on kiva kattella :3 Jäin seuraamaan!

  http://maailmanrannikoilta.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva tietää etten ole ainoa! :) Ja kiitos paljon! Kävin kurkkaamassa sinun blogiisi ja minunkin oli aivan pakko jäädä seurailemaan sinun blogiasi, koska sulla on jotenkin tosi kiva kirjoitustyyli ja muutenkin blogis vaikuttaa tosi mielenkiintoiselta. :3

   Poista
 3. Tosi kiva ja selkeä ulkoasu! Sun banneri on kans tosi hieno, millä kuvanmuokkausohjelmalla oot tehnyt sen? Jään seuraileen sun blogia!

  http://lifeofellii.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Ja bannerin oon tehny Picmonkeylla:3

   Poista