sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Summer bucket list

Enää tasan viikko ja sitten alkaa kesäloma! Senpä kunniaksi päätinkin tehdä tämän monissa blogeissa nähdyn summer bucket listin, jossa siis kerron, että mitä kaikkea haluaisin tehdä ensi kesänä. Sen pidemmittä puheitta aloitetaan! 

Tänä kesänä haluan: 

1. Kasvattaa kukkia 
Isäni ja veljeni kärräsivät uutta multaa kukkapenkkiimme, joten olisi todella sääli, jos siihen kukkapenkkiin ei  sitten laitettaisi mitään. En ole todellakaan mikään viherpeukalo, mutta jospa minä tänä kesänä saisin kukat ja mahdolliset muut kasvit pidettyä elossa. Täytyykin ruveta googlaamaan, että mitkä kasvit voi laittaa maahan vasta näin myöhään keväästä. 

2. Tehdä vähintään yhden yön kestävän kalastusretken 
Poikaystäväni kanssa oli puhetta siitä, miten mahtavaa olisi tehdä kalastusretki ja nukkua yksi tai useampi yö laavussa ja kalastella. En ole koskaan ollut ns. "kunnollisella eräretkellä", mutta tänä kesänä haluaisin toteuttaa sen, kun olisi hyvää seuraakin.  
IMG_69653. Sisustaa oman huoneeni uudelleen 
Tarkoitan siis kotikotini omaa huonetta. Muutto kotikotiin siis tapahtuu ensi viikolla, joten se tarkoittaa sitä, että entinen huone on sisustettava jälleen omannäköiseksi. Se kun on tällä hetkellä hieman sekaisin ja huonosti sisustettu. Ainakin sängyn paikkaa vaihdetaan ja vanhat julisteet vaihdetaan uusiin sun muuta pientä muutosta luvassa. 

4. Valokuvata paljon 
Joka vuosi kesän jälkeen tuntuu, että ei ole tullut otettua valokuvia tarpeeksi. Tämän kesän tavoite olisi siis valokuvata paljon ja tietystikin pyrkiä saamaan hyviä otoksia. Haluaisin myös kehittyä valokuvaamisessa ja aionkin lainata kirjastosta muutamia kirjoja ja lehtiä saadakseni lisää kuvausvinkkejä. 
IMG_6306

5. Pyöräillä ja lenkkeillä
Viime kesänä tuli lenkkeiltyä jonkin verran, mutta pyöräily jäi tekemättä kokonaan, kun en noin. kilometrin pituista työmatkaa oikein laske mukaan. Haluaisin käydä pitkillä pyörälenkeillä ja nauttia samalla hienoista, kesäisistä maisemista. Myös kunnon kohottaminen samalla olisi enemmän kuin tarpeen. 

6. Reissata jonnekin 
Ihan sama missä, ihan sama kuinka kaukana, mutta kuhan edes jossakin. Reissupaikka voisi olla lähelläkin, jos se on sellainen, jossa en ole aiemmin käynyt. Kaikkein mukavinta olisi tietysti käydä pidemmällä reissulla, esimerkiksi Helsingissä tai Tallinnassa, mutta siihen vaikuttaa taas jälleen kerran rahatilanne.... 

7. Valvoa koko yön 
Tämä tulee tehtyä melkein joka kesä, ja toivottavasti tänäkin kesänä. Kesäyön hiljaisuus, valoisuus ja kauneus on vain niin ihanaa, että se on pakko kokea vähintään kerran kesässä. Seuraavana päivänä väsyttää, mutta univelat saa onneksi suhteellisen nopeasti korjattua. 

8. Opetella kokkaamaan 
Olisi todella hyödyllistä. Osaan leipoa ihan hyvin, mutta kokkaaminen on jäänyt hieman taka-alalle, mutta nyt kesällä minulla olisi hyvää aikaa opetella vihdoin kokkaamaan, kun niitä kesätöitä ei näkymästi ole tiedossa. 
WP_20140718_004

9. Mökkeillä 
Se nyt vain kuuluu kesään, tarvitseeko lisäperusteluja? Okei, sanon kuitenkin: Luonnonrauha, lintujen laulu ja se koko mökkitunnelma, ne ovat aivan ehdottomia kesässä. 

10. Lukea kirjoja 
Kerrankin olisi aikaa, joten miksipä ei. Aurinkoa ottaessa on ihanaa lukea jotain mielenkiintoista kirjaa samalla. Tai sateisena ja myrskyisenä päivänä, jolloin ulos astuminen ei tunnu houkuttelevalta. 

11. Uida paljon 
Uiminen on ihanaa helteisen päivän päätteeksi ja se virkistää. 

Siinä oli minun summer bucket listini, miltäs kuulostaa? Entäs millaisia suunnitelmia teillä on kesälle? 

2 kommenttia:

  1. Kivoja suunnitelmia sulla, itselläkin ajatuksissa ainakin kolme viimeisintä :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä! Mullakin on suunnitelmissa monia samoja juttuja kuin sulla :-)

    http://oona-h.blogspot.fi/

    VastaaPoista