perjantai 28. helmikuuta 2014

Painavaa asiaa tasa-arvosta

Vaikka tämä asia varmasti onkin kulutettu ja kokoajan tapetilla haluan minäkin tuoda mielipiteeni esiin tämän asian suhteen. Kyse on tasa-arvoisesta avioliittolaista.
 Minun mielestäni on aivan käsittämätöntä, että homoseksuaalit eivät voi Suomessa mennä naimisiin, he saavat ainoastaan rekisteröidyn parisuhteen. Mikä tekee homoista muka eriarvoisempia kuin heteroista? Homot eivät satu voimaan sille mitään, että rakastavat samaa sukupuolta olevaa ihmistä, kuten eivät myöskään heterot voi muuttaa suuntautumistaan. Uskovat perustelevat homoseksuaalisuuden olevan syntiä ja vauhkoavat kuinka avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto. Tietonsa he perustavat Raamattuun, joka on vain ihmisten kirjoittama kirja, ei Jeesuksen tai Jumalan. Todennäköisesti joku ahdasmielinen idiootti on vain keksinyt kirjoittaa Raamattuun, että hei minäpä olen kusipää ja keksin, että homous on syntiä! Ja tähän naurettavaan mielipiteeseen yhtyy monia miljoonia ihmisiä. Uskomatonta. Ei minulla uskovaisia vastaan mitään ole, mutta raivostuttaa jotkin typerät säännöt, jonka mukaan jokin tietty asia on syntiä, vaikka se olisi aivan normaali ja luonnollinen asia. Raamatussa on monia muitakin sääntöjä, joita uskovaiset eivät välttämättä noudata, tuntuu siltä, että he valitsevat vain tietyt säännöt, joita tahtovat noudattaa ja loppuja katsovat läpi sormien. Ihmetyttää vain, kuinka homous voi olla niin kamalaa.
 Jos homot eivät voi kirkossa mennä naimisiin, niin ihmettelen, että miksi ihmeessä he eivät voisi mennä naimisiin  maistraatissa, kuten ne, jotka eivät kuulu kirkkoon. Jos kirkko onkin niin ankara, ettei homopareja vihki, pitäisi valtion kuitenkin olla sen verran suvaitsevainen ja sivistynyt, että kaikilla ihmisillä olisi yhtäläiset oikeudet. Suomen pitäisi olla hyvinvointivaltio, mutta ei tämä kovin hyvinvoivalta vaikuta, jos kerta ihmisiäkin eriarvoistetaan seksuaalisen suuntautumisen takia. Onneksi Suomessa sentään kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista otetaan käsittelyyn. Venäjällä tämmöinen ei tulisi kuulonkaan. Sairasta, että Venäjällä homoutta pidetään niin pahana asiana, että julkisesti homo voi menettää työnsä ja hänet voidaan jopa hakata. Eilen katsomassani dokumentissa näytettiin ihmisiä, jotka oikein metsästämällä metsästivät homoaktivisteja ja hankkivat heille potkut. Virkavallan mielestä tällainen toiminta on ihan ok, ainakin sellaisen käsityksen sain. Eli Venäjään verrattuna on Suomessa kuitenkin asiat ihan hyvin, vaikka kehitettävää löytyykin.

Tuossa alussa uskovaisista kirjoittaessani tarkoitus ei ollut yleistää, että kaikki uskovaiset olisivat homoja vastaan, vaikka se helposti siltä näyttääkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti