sunnuntai 5. tammikuuta 2014

"Retkeilyä"


   Tänä aamuna heräsin sitten siihen, kun isäni marssi huoneeseeni ja rämpsäytti valot päälle ja kysyi: "Me käydään Metsäkartanolla ja kesämökillä, lähdetkö sinä mummon luo tai mukaan?" Unenpöpperössä ja vittuuntuneena herätyksestä vastasin: "En." Isä lähti ja huikkasi perään: "Mieti vähä aikaa." Arvelin jatkaa uniani, mutta hetken kuluttua äiti meni suihkuun (joo, suihku ja sauna on minun huoneeni vieressä.) ja hän houkutteli minua lähtemään mukaan myöskin. Olin edelleenkin pahalla päällä ja väsynyt. Hetken kuluttua äidin suihkusta lähdön jälkeen kömmin itsekin loppujen lopuksi ylös, koska arvelin olevan unirytmillekin parempi, että herään "jo" yhdeltätoista. Aamiaista syödessäni päätin kuitenkin lähteä mukaan, tätini lähti mukaan myös, jonka haimme mummoni luota. (Tätini on siis Helsingistä ja oli äitinsä luona vierailulla) Ensimmäiseksi suuntasimme siis sinne Metsäkartanolle, eli eräänlaiseen nuoriso-ja matkailukeskukseen kahville. Kahvit juotuamme tuli puhetta mummon 90-vuotisjuhlista ja siitä, missä ne pidettäisiin. Tätini ja vanhempani saivat idean, että josko täällä Metsäkartanon Metsäkämpässä voisi ne pitää. Vanhempieni häät pidettiin siis juuri siellä. Saatiin avaimet sinne Metsäkämpälle ja lähdimme katsomaan miltä se nykyään näyttää.

Aika kiva juhlienviettopaikka tuo minun mielestäni olisi.:3 Vanhantyylinen ja mielestäni aikas "söpö", jos niin voi sanoa. Ihanaa tuossa on myös se, että tuossa on järvi aivan vieressä ja laituri on saunan lähellä, eli voi mennä uimaan! Mummoni täyttää 90 siis toukokuussa, eli jäätkin ovat siihen mennessä jo lähteneet (luultavasti). Emme tietenkään vielä varanneet tuota, koska mummon mielipide asiaan oli vielä kuitenkin epäselvä, no saa nähdä mihin ajatuksiin mummo tulee. :)   Haha, äiti ja täti joivat mökillä hieman konjakkia (siis ei tietenkään humalaan asti!!:D) ja tuo kolmas lasi on minun...Voitte vaan kuvitella minkälainen ilme minulla oli maistaessani sitä tököttiä. Päätin suosiolla jättää lasilliseni äidin tai tädin juotavaksi. Kesämökillä sitten juotiin kahvit ja syötiin evästä, kuten kuvasta näkyy. Kuva on siis kesämökin saunan terassilta.
 Kesämökiltä tullessamme menimme vielä mummon luo viemään tädin sinne ja juomaan vielä lisää kahvia. Näytimme tietty myös kuvat metsäkämpästä hänelle, vaikka kyllähän hän vanhempieni hääjuhlissa oli, mutta muistinvirkistykseksi. Ihan kaikin puolin mukava "retkeilypäivä", ainakin itse kutsun tätä sillä nimellä. Onneksi tuli lähdettyä, niin ei ainakaan mennyt koko päivä koneella jumittaessa. :----)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti