tiistai 21. tammikuuta 2014

Haaveita

Haaveilen paljon. Haaveisiini kuuluu pieniä ja hiukan isompiakin asioita. Tässä postauksessa paljastan, mistä minä oikein unelmoin.

Ensimmäinen etappi elämässäni, josta haaveilen on ylioppilaaksi kirjoittaminen hyvin arvosanoin. Ei niiden arvosanojen nyt mitään laudatureita tarvitse olla, kunhan nyt edes saisin olla tyytyväinen niihin ja että niillä pääsisi opiskelemaan sitä alaa, mikä oikeasti minua kiinnostaa.

Tahtoisin myös löytää itseäni miellyttävän työn. Sellaisen, jossa saisin toteuttaa itseäni ja jossa olisi sopivan paljon haasteita. Olen miettinyt, että toimittajan työ voisi olla mielenkiintoista. Siinä yhdistyisi kirjoittaminen, valokuvaus, uusien ihmisten tapaaminen, uusien asioiden oppiminen ja jollakin lailla myöskin asioihin vaikuttaminen. Nimenomaan tuo asioihin vaikuttaminen olisi mahtavaa, haluaisin saada jotain aikaan yhteiskunnallisesti. Enitenhän asioihin totta kai pääsisi vaikuttamaan eduskunnassa, mutta tie kansanedustajaksi on pitkä, enkä tiedä olisiko minusta siihen, jos sattuisin jollakin ilveellä siihen pääsemäänkin, no tulevaisuus näyttää. Media-alallahan on tietty muitakin tehtäviä, jotka voisivat olla mielenkiintoisia. 
  Ongelmaksi tässä muodostuu se, että ammatteja on niin paljon ja joku/jotkut niistä pitäisi valita! Minua kun osaavat kiinnostaa niin monet asiat......Sosiaaliala kiinnostaisi myöskin, haluaisin työskennellä nuorten parissa. Nuoriso-ohjaaja tai joku sellainen. Psykologi on ollut mielessä jo pidemmän aikaa, mutta miinuksena on se, että työ olisi henkisesti hyvin rankkaa ja ei siihenkään ammattiin noin vain mennä, voi olla, etten edes pääsisi pääsykokeita läpi. 
Yrittäjän ammattia olen myöskin miettinyt vakavasti. Lähinnä oman kahvilan kannalta. Olisi esimerkiksi aivan mahtavaa pitää sellaista pientä ja kauniisti sisustettua kahvilaa. Kahvilassa olisi aina tarjolla kotitekoisia sämpylöitä ja valintavaihtoehtoja olisi monia. Päälle saisi itse valita täytteet ja niissäkin olisi mahdollisimman paljon eri vaihtoehtoja jokaisen makuun. Leivonnaiset olisivat myös hienoja ja herkullisia ja niitäkin montaa lajia. Tekisin kahvilasta mahdollisimman kotoisan ja rauhallisen, jossa jokaisen olisi hyvä olla. Sisustus olisi pirteä, muttei liian levoton. Kaikki syötävä kahvilassa olisi mahdollisimman lisäaineetonta ja mahdollisesti luomua. 
Yrittäjyydessä huonoja puolia ovat se, jos yritys ei menestykään. Vaatii kovaa työtä, että yritys herättäisi asiakkaiden mielenkiinnon. Tuon lisäksi jos yritystä pyörittäisi yksin, ei lomaa voisi pitää noin vain, jos ei haluaisi yrityksensä olevan kiinni sen aikaa. Hyvänä puolena on se, että saa itse päättää esim. Sisustuksesta ja muista yritykseen liittyvistä asioista. 

Nyt on jo puhuttu liiaksiinkin ehkä ammateista, vuorossa ovat unelmat muuta elämää kohtaan. 

Haluan matkustella! Haluaisin nähdä maailman eri kolkkia ja ihmetellä kaikkea uutta ja jännää. Yksin en kuitenkaan haluaisi reissata, mukana täytyisi olla joku. 

Tahdon löytää sen oikean ja perustaa perheen. Haluan muuttaa joskus omakotitaloon elämäni rakkauden kanssa ja sisustaa sen mahdollisimman kotoisaksi ja kivaksi. Lapsia tahtoisin myöskin muutaman. 
Siinä kaikki tällä erää. :) Kuvat ovat kohteesta Weheartit. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti